5 simptome atipice ale cancerului mamar
Această afecţiune se manifestă, cu precădere, la femeile care au trecut pragul de 40 de ani, motiv pentru care examinarea anuală a sânilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului mamar.
Drept urmare, experţii în sănătate recomandă femeilor să înveţe să identifice simptomele acestui tip de cancer, mai ales că unele dintre ele sunt complet atipice. Iată, aşadar, simptomele care ar trebui să te îngrijoreze!
Senzaţie de mâncărime la nivelul sânilor şi înroşire
În zilele precedente dar şi în timpul menstruaţiei, durerile resimţite la nivelul sânilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili în această perioadă. De asemenea, senzaţia de mâncărime este şi ea firească.
Totuşi, dacă aceste simptome persistă după menstruaţie, este necesar consultul unui medic specialist, mai ales dacă pe pielea din jurul sânilor apar pete albăstrui sau celulită.
Dureri de spate
Experţii susţin că pacienţii diagnosticaţi cu cancer de sân au simţit dureri în partea superioară a spatelui, între omoplaţi, înainte ca alte simptome specifice să se manifeste.
Este foarte important de ştiut că anumite tumori canceroase se dezvoltă adesea în adâncul ţesutului mamar, astfel că pot provoca dureri la nivelul coloanei vertebrale sau al coastelor.
Durere şi sensibilitate la nivelul axilelor
Una dintre primele zone ale corpului care pot indica un cancer de sân sunt axilele. Mai multe studii au arătat că ganglionii limfatici axiliari inflamaţi pot semnala prezenţa timpurie a maladiei.
În acest caz, se recomandă efectuarea de urgenţă a unui control de specialitate.
Secreţii mamelonare
Apariţia unei secreţii mamelonare cu sânge sau chiar lapte poate fi produsă de o tumoare benignă la niveul canalului de excreţie al laptelui, de o tumoare hipofizară sau de alte tumori metastatice.
Forma ovală a sânilor
Mai multe femei diagnosticate cu cancer au remarcat o modificare evidentă în ceea ce priveşte forma sânilor. De exemplu, femeile cu forme rotunde au observat că unul dintre sâni începe să prindă un contur oval.
În acest caz, este necesară autoexaminarea periodică a sânilor, precum şi consultul unui medic specialist.