5 semne nebănuite ale dezechilibrului hormonal

1 2 jpg jpeg

Îţi creşte părul mai greu

Căderea părului şi creşterea lui într-un timp mai lung decât în mod obişnuit sunt posibile simptome ale unei afecţiuni tiroidiene, ca hipotiroidismul. În cazul ei, dezechilibrul hormonal influenţează în mod negativ creşterea firelor de păr.

Ochii tăi par mai mari

Dacă ţi se spune în repetate rânduri că ochii tăi par mai mari decât de obicei sau că priveşti fix adesea, ar fi bine să verifici cum stai cu tiroida.

Ochii măriţi sunt semn de hipertiroidism. Ei par mai mari, pentru că genele se curbează ca urmare a inflamării ţesuturilor din spatele ochilor.

Ai pielea uscată

Hipotiroidismul este semnalat şi de deshidratarea pielii.

Când corpul tău produce o cantitate mai mică de hormoni tiroidieni decât cea necesară, este încetinit metabolismul de la nivelul pielii şi este secretat prea puţin sebum pentru a asigura hidratarea.

Memoria îţi joacă feste

Un nivel scăzut de hormoni tiroidieni este posibil să provoace probleme de memorie, mai ales în ceea ce priveşte memoria de scurtă durată.

Aceşti hormoni încetinesc funcţionarea creierului şi afectează atenţia de moment şi memorarea unor detalii.

Îţi sângerează gingiile

Dezechilibul hormonal poate să ducă la sângerări ale gingiilor. Se întâmplă şi femeilor însărcinate, deoarece imediat după concepţie, nivelul de progesterone creşte foarte mult, pentru a susţine sarcina.

Efectul secundar este retenţia de lichide în corp, inclusiv la nivelul gingiilor. De aceea, gingiile devin mai sensibile şi pot sângera destul de uşor.