5 semne ale cancerului pe care bărbaţii le ignoră

1 2 jpg jpeg

Sânge în urină

Prezenţa sângelui în urină poate fi semn de cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Dacă apar astfel de manifestări este important ca persoana aflată în cauză să se prezinte la medic.

B─ârba┼úii care observ─â firicele de s├ónge ├«n urin─â pot crede c─â este semn al unei probleme cu prostata, c├ót ┼či al unei infec┼úii urinare.

Febra

Febra, ├«nso┼úit─â de frisoane, mai ales pe timpul nop┼úii, dar ┼či de o stare de oboseal─â, poate fi semnul unei leucemii. Dar cum poate fi pus─â pe seama unei r─âceli sau a unei infec┼úii, aceasta poate fi ignorat─â cu u┼čurin┼ú─â. Mai pot aprea infec┼úii ├«n organism, care nu se vindec─â, ├«n ciuda tratamentului.

Afte bucale

Prezen┼úa aftelor bucale care nu se vindec─â, a unor pete albe sau ro┼čiatice pe gingii, poate fi un semnal de alarm─â, care s─â indice prezen┼úa unui cancer oral. De asemenea, mai poate ap─ârea ┼či dificultatea la ├«nghi┼úit.

Tuse persistent─â

O tuse care nu se vindec─â, care dureaz─â de mai bine de o lun─â ┼či care nu este ├«nso┼úit─â de alte simptome care indic─â prezen┼úa unei infec┼úii (febr─â, transpira┼úii, nas ├«nfundat) poate s─â fie un semnal de alarm─â, c─âci poate indica un cancer la pl─âm├óni.

Modific─âri la nivelul testiculelor

Cancerul testicular poate fi semnalat de prezen┼úa unei umfl─âturi la nivelul scrotului, c├ót ┼či de apari┼úia unui nodul la unul sau la ambele testicule. Astfel de simptome nu trebuieignorate, mai ales dac─â ├«n familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostat─â.

Pierderi în greutate

O pierdere brusc─â ├«n greutate, care nu are loc ├«n urma unei diete, poate semnala prezen┼úa unei infec┼úii, a unei afec┼úiuni cronice, dar ┼či a cancerului. De aceea, este indicat s─â mergi la medic.