5 semne ale cancerului pe care bărbaţii le ignoră

1 2 jpg jpeg

Sânge în urină

Prezenţa sângelui în urină poate fi semn de cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Dacă apar astfel de manifestări este important ca persoana aflată în cauză să se prezinte la medic.

Bărbaţii care observă firicele de sânge în urină pot crede că este semn al unei probleme cu prostata, cât şi al unei infecţii urinare.

Febra

Febra, însoţită de frisoane, mai ales pe timpul nopţii, dar şi de o stare de oboseală, poate fi semnul unei leucemii. Dar cum poate fi pusă pe seama unei răceli sau a unei infecţii, aceasta poate fi ignorată cu uşurinţă. Mai pot aprea infecţii în organism, care nu se vindecă, în ciuda tratamentului.

Afte bucale

Prezenţa aftelor bucale care nu se vindecă, a unor pete albe sau roşiatice pe gingii, poate fi un semnal de alarmă, care să indice prezenţa unui cancer oral. De asemenea, mai poate apărea şi dificultatea la înghiţit.

Tuse persistentă

O tuse care nu se vindecă, care durează de mai bine de o lună şi care nu este însoţită de alte simptome care indică prezenţa unei infecţii (febră, transpiraţii, nas înfundat) poate să fie un semnal de alarmă, căci poate indica un cancer la plămâni.

Modificări la nivelul testiculelor

Cancerul testicular poate fi semnalat de prezenţa unei umflături la nivelul scrotului, cât şi de apariţia unui nodul la unul sau la ambele testicule. Astfel de simptome nu trebuieignorate, mai ales dacă în familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostată.

Pierderi în greutate

O pierdere bruscă în greutate, care nu are loc în urma unei diete, poate semnala prezenţa unei infecţii, a unei afecţiuni cronice, dar şi a cancerului. De aceea, este indicat să mergi la medic.