5 secrete ale sănătăţii feminine

1 2 jpg jpeg

De la înălţime până la greutate, culoarea părului, a ochilor, forma unghiilor, toate diferă de un om la altul. În ciuda nenumăratelor diferenţe, există anumite aspecte de care orice femeie trebuie să ţină cont atunci când vine vorba de aspectul fizic.

Hidratare suplimentară

Atât duşurile, cât şi băile fierbinţi fac parte din ritualul de îngrijire a fiecărui om. Sunt relaxante, ajută la destresarea organismului şi a musculaturii, însă acest ritual poate face mai mult rău decât bine în anumite situaţii. Dacă obişnuieşti să faci duşul cu apă fierbinte, acest obicei îţi poate afecta pielea, deoarece apa fierbinte înmoaie uleiurile naturale ale pielii şi ajută la îndepărtarea lor mult mai repede, facilitând uscarea pielii.

Oricât de obosită ai fi, nu uita de crema de hidratare după baie, de uleiurile esenţiale precum cel de lavandă în amestec cu un ulei vegetal, care ajută la menţinerea stării de relaxare. Nu evita nici sarea de baie sau băile cu spumă şi muzică relaxantă. Un pahar de apă băut înainte de a merge la baie te va feri de oric risc de atatc cardiac, iar unul băut după baie va facilita un somn bun pe timpul nopţii.

Află cum se produce depresia postnatală la bărbaţi AICI

Mai multă mişcare

Femeile au fost catalogate de-a lungul tipului ca fiind fragile şi delicate, având în permanenţă nevoie de un sprijin masculin. Ei bine, comparativ cu bărbaţii, femeile au un prag ridicat de sensibilitate la durere şi un simţ al concetrării mult mai dezvoltat.

Cu un stil de viaţă activ, sănătos şi cu odihna aferentă, o femeie poate avea aceleaşi atribuţii ca şi un bărbat. Mişcarea face diferenţa în viaţa unei femei, stimulează articulaţiile, scade nivelul de anxietate şi îmbunătăţeşte considerabil starea de spirit. Astfel, o femeie activă va avea mai multă încredere în forţele ei şi va face faţă mai bine activităţilor zilnice.

Suplimente nutritive

Corpul feminin are nevoie de suplimente nutritive, mai ales cel de vitamina D, pe care o pot lua de la lumina solară. Este important pentru femei să beneficieze de plajă şi de soare în orele în care riscul este mai mic, pentru a se asigura că masa osoasă este corespunzătoare, nu are deficienţe vitaminice şi sunt ferite în felul acesta de boli precum ospeoporoza, fracturi sau fisuri.

Deficieţa de fier, o altă problemă regăsită în corpul feminin, mai ales că în perioada de menstruaţie, ele pierd o cantitate esenţială de fier şi au nevoie de o alimentaţie corespunzătoare pentru a combate această pierdere. Aceste deficienţe sunt principalele vinovate de oboseala inexplicabilă resimţită adesea, migrenele sau durerile musculare.

Echilibru hormonal

Faţă de bărbaţi, femeile sunt mult mai predispuse la stări depresive, deoarece femeile au un nivel crescut în organism de progesteron, cortizon şi estradiol. Aceşti hormoni sunt un real folos pentru femei pentru a presimţi eventualele pericole din jurul lor. Rolul hormonal este extrem de important şi perturbator în acelaşi timp, schimbările bruşte de stare le aduc probleme suplimentare faţă de grijile cotidiene, iar de aici la depresie este doar un singur pas destul de mic.

Hormonii, încă de la pubertate par a ghida sentimentele şi emoţiile doamnelor, aspect destul de greu de înţeles de către partenerii lor.

Timp pentru relaxare

Nimic nu este mai bun pentru a conferi energie unei femei decât o şedinţă de shopping, o zi pierdută prin magazine pentru a uita în felul acesta de problemele zilnice şi pentru a se detaşa. În felul aceasta unele doamne îşi refac sursele energetice, în timp ce altă categorie preferă relaxarea propriu-zisă.

Deşi investesc destul de mult timp în imaginea lor, ştiu întotdeauna ce vor, unde vor să ajungă şi care este calea cea mai bună pentru a-şi atinge ţinta. Dotate cu o răbdare de fier, trudesc fizic şi psihic, investesc timp, bani şi interes atât în psihicul cât şi în fizicul lor.

Mai presus de toate, atunci când zici că nu mai există nicio portiţă de salvare, femeile găsesc întotdeauna o soluţie, mai ales dacă ne gândim la faptul că în ele se ascund cel puţin 3 personalităţi: de mamă, fiică, soţie, prietenă. Mereu o altă faţă zâmbitoare şi cu soluţii salvatoare.