5 modalităţi simple ca să reduci hipertensiunea

1 2 jpg jpeg

Mişcarea, utilă

Reprezenţii Asociaţiei Americane ai Inimii spun că mişcare regulată ajută la reducerea tensiunii, cu până la 10%. În ceea ce priveşte frecvenţa exerciţiilor, este nevoie de aproximativ 12 minute de mişcare, de trei ori pe săptămână, pentru o perioadă cuprinsă între opt şi 12 săptămâni.

Include fibrele în alimentaţie

Persoanele care au o dietă bogată în fibre şi care nu fac abuz de grăsimi rele sunt mai ferite de hipertensiune arterială. Inlcude în meniul zilnic fructe şi legume bogate şi în potasiu, care ajută la buna funcţionare a inimii.

Potasiul ajută şi la relaxarea vaselor de sânge, spun medicii. La fel de important este să reduci consumul de sare, nu mai mult de şase grame pe zi.

Animalele de companie, de ajutor

Un studiu la care au luat parte peste 5.000 de persoane a arătat că posesorii de animale de companie sunt mai puţin predispuşi la hipertensiunea arterială.

Oamenii de ştiinţă spun că prezenţa animalelor de companie poate fi de ajutor mai ales când eşti în situaţii de stres. Aşa că, dacă ai posibilitea, îţi poţi lua oricând un câine sau o pisică.

Un pahar cu suc de sfeclă roşie pe zi este un adevărat miracol pentru inimă. Un studiu efectuat în anul 2013 a arătat că sucul poate să reducă tensiunea sistolică cu până la 10.5 puncte în decursul a 24 de ore.

Persoanele care au hipertensiune pot face exerciţii de respiraţie. În momentul în care se simt tensionate, este bine să ia o pauză de la ceea ce fac şi să respire adânc. Acest lucru ajută la reglarea bătăilor inimii.