5 modalităţi simple ca să reduci hipertensiunea

1 2 jpg jpeg

Mi┼čcarea, util─â

Reprezen┼úii Asocia┼úiei Americane ai Inimii spun c─â mi┼čcare regulat─â ajut─â la reducerea tensiunii, cu p├ón─â la 10%. ├Än ceea ce prive┼čte frecven┼úa exerci┼úiilor, este nevoie de aproximativ 12 minute de mi┼čcare, de trei ori pe s─âpt─âm├ón─â, pentru o perioad─â cuprins─â ├«ntre opt ┼či 12 s─âpt─âm├óni.

Include fibrele în alimentaţie

Persoanele care au o diet─â bogat─â ├«n fibre ┼či care nu fac abuz de gr─âsimi rele sunt mai ferite de hipertensiune arterial─â. Inlcude ├«n meniul zilnic fructe ┼či legume bogate ┼či ├«n potasiu, care ajut─â la buna func┼úionare a inimii.

Potasiul ajut─â ┼či la relaxarea vaselor de s├ónge, spun medicii. La fel de important este s─â reduci consumul de sare, nu mai mult de ┼čase grame pe zi.

Animalele de companie, de ajutor

Un studiu la care au luat parte peste 5.000 de persoane a ar─âtat c─â posesorii de animale de companie sunt mai pu┼úin predispu┼či la hipertensiunea arterial─â.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â spun c─â prezen┼úa animalelor de companie poate fi de ajutor mai ales c├ónd e┼čti ├«n situa┼úii de stres. A┼ča c─â, dac─â ai posibilitea, ├«┼úi po┼úi lua oric├ónd un c├óine sau o pisic─â.

Un pahar cu suc de sfecl─â ro┼čie pe zi este un adev─ârat miracol pentru inim─â. Un studiu efectuat ├«n anul 2013 a ar─âtat c─â sucul poate s─â reduc─â tensiunea sistolic─â cu p├ón─â la 10.5 puncte ├«n decursul a 24 de ore.

Persoanele care au hipertensiune pot face exerci┼úii de respira┼úie. ├Än momentul ├«n care se simt tensionate, este bine s─â ia o pauz─â de la ceea ce fac ┼či s─â respire ad├ónc. Acest lucru ajut─â la reglarea b─ât─âilor inimii.