5 metode pentru a combate durerile

1 2 jpg jpeg

Durerea este un simptom care arat─â semnaleaz─â o problem─â la nivelul unui organ, ├«ns─â ea poate fi declan┼čat─â ┼či de unii factori din mediul ├«nconjur─âtor. De multe ori, durerea poate ceda adopt├ónd unele solu┼úii la-ndem├ón─â, acestea fiind de preferat ├«n locul calmantelor. ├Än cazul unor dureri intense, ap─ârute brusc, poate fi vorba despre o urgen┼ú─â medical─â. ├Än aceast─â situa┼úie, se impune consultul de specialitate.

1. Remediile naturiste

Durerile de cap pot fi reduse cu ajutorul unor tratamente naturale. Astfel, uleiurile volatile (roini┼úa, menta, lavanda) pot fi folosite pentru aromaterapie sau pentru masarea u┼čoar─â a t├ómplelor. Pentru durerea de cap ap─ârut─â pe fondul cre┼čterii tensiunii arteriale se poate bea un ceai preparat dintr-un amestec de p─âducel, traista ciobanului, m─âce┼če, tei ┼či lev─ân┼úic─â. Dau rezultate ┼či compresele cu bitter suedez l─âsate pe ceaf─â timp de o jum─âtate de or─â.

2. Acupunctura

Aceast─â terapie este de ajutor ├«n combaterea majorit─â┼úii tipurilor de durere. Astfel, durerile de cap, cele musculare ┼či cele menstruale se pot trata prin acupunctur─â, tehnic─â ce presupune introducerea unor ace foarte fine ├«n anumite puncte de la nivelul corpului. Prin acest procedeu sunt eliberate ├«n corp endorfine, mesageri chimici care reduc senza┼úia de durere, ac┼úion├ónd ca ┼či calmante naturale.

3. Masajul

Form─â simpl─â de terapie prin atingere, masajul ajut─â la relaxarea general─â a organismului, comb─ât├ónd cele mai mult tipuri de dureri. Este bine ca masajul s─â fie f─âcut de un terapeut, care indic─â ┼či dac─â exist─â sau nu contraindica┼úii pentru o astfel de metod─â. Dac─â nu reu┼čim ├«ns─â s─â ajungem la un centru specializat, putem practica automasajul. Astfel, durerea de cap poate trece prin masarea t├ómplelor prin mi┼čc─âri circulare, cu ajutorul v├órfurilor degetelor. Unul dintre avantajele masajului este reduce nevoia de a administra analgezice.

4. Electrostimularea

Tehnicile de electrostimulare ┼či de fizioterapie care folosesc curen┼úi de frecven┼ú─â joas─â sunt de ajutor ├«n combaterea unor dureri cronice ┼či acute date de reumatism, de accidente ┼či pe cele survenite ├«n urma interven┼úiilor chirurgicale. ├Än cadrul acestei metode se plaseaz─â electrozi la nivelul traseelor nervoase sau se dispun electrozi-ac ├«n apropierea acestora, efectele benefice put├óndu-se observa dup─â o jum─âtate de or─â. Tehnica este contraindicat─â celor cu pacemaker ┼či gravidelor.

Cite┼čte ┼či: Ce ascunde durerea abdominal─â

5. Medicamentele

Unele tipuri de dureri pot trece ├«n urma administr─ârii unor medicamente de tipul analgezicelor. Putem s─â lu─âm medicamente u┼čoare, care pot ├«ndep─ârta unele dureri si dac─â nu reu┼čim s─â g─âsim ┼či s─â ├«ndep─ârt─âm cauza, trebuie s─â ne prezent─âm la medicul de familie ┼či ulterior la medicul specialist. ├Än func┼úie de tipul de durere, se poate administra aspirin─â, paracetamol sau ibuprofen. Aten┼úie ├«ns─â, abuzul de medicamente poate accentua durerea de cap ┼či poate da dependen┼ú─â!