5 lucruri pe care partenerul le poate spune despre sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Existenţa unui nodul

Partenerull îţi cunoaşte corpul atât de bine, încât poate să fie el cel care va semnala apariţia unui nodul. „Partenerul tău probabil că te cunoaşte mai bine decât te cunoşti tu“, spune medicul Sandra Fryhofer, preşedintele Colegiului Medicilor din SUA şi medic internist. Astfel, soţul poate să observe apariţia unui nodul la unul dintre sânii partenerei sale.

Fryhofer mărturiseşte că are paciente ale căror soţi le-au depistat noduli. Şi nu doar femeile pot beneficia de acest lucru din partea partenerului. „Am o colegă care i-a descoperit canncerul soţului ei“, spune medicul american.

Când sforăitul anunţă că este ceva în neregulă

Când te obişnuieşti cu sforăitul partenerului tău, îţi dai imediat seama când ceva este în neregulă. Dacă episoadele de sforăit devin mai dese, iar zgomotul mai puternic, atunci poate să anunţe prezenţa unei probleme de sănătate, precum apneea de somn, spun medicii. În loc să te superi mai tare pe sforăitul lui, este bine să-i sugerezi să meargă la un control, la medic.

Schimbările de dispoziţie mai dese

Tu nu îţi dai seama când schimbările de dispoziţie devin mai dese decât în mod obişnuit, însă partenerul tău va observa imediat acest lucru.

Trecerile bruşte de la o stare la alta, plânsul fără motiv întemeiat, stările de anxietate, lipsa de atenţie pot fi corelate cu depresia, spun medici. Partenerul este cel care va observa primul că este ceva în neregulă cu tine, de aceea el va fi cel care te va sprijini.

Pierderea auzului

Cu cât înaintăm în vârstă, pot apărea probleme de sănătate. Pierderea auzului este una dintre problemele pe care partenerul o poate observa înaintea ta.

Faptul că te va întreba de ma multe ori „ce ai spus“ sau faptul că va începe să dea televizorul din ce în ce mai tare sunt semne clare că este ceva în neregulă.

Pierderile de memorie

Ni se întâmplă tuturor să uităm din când în când câte ceva, însă când acest lucru se întâmplă frecvent, poate fi semnul unei probleme de sănătate.

Partenerul de cuplu este cel care, şi în această situaţie, îşi va da seama primul că este ceva în neregulă. Maladia Alzheimer are printre simptome, pierderile de memorie.