5 dureri pe care nu trebuie să le ignori

1 2 jpg jpeg

Durerile de cap intense

Dacă ai frecvent parte de dureri de cap care par să nu se mai sfârşească nu te aştepta ca medicamentele să rezolve problema de fiecare dată. ,,În unele cazuri, simplele durerile de cap pot fi de fapt semne clasice ale anevrismelor cerebrale sau chiar ale unei hemoragii cerebrale”, este de părere purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Americane de Geriatrie.

Dureri în piept, umeri sau braţe

Nu ignora dureri pe care le resimţi la nivelul pieptului. Specialiştii susţin că durerile din zona pieptului pot fi de fapt semnale ale unor afecţiuni cardiace. Mai mult, în cazul în care eşti deja răcit, durerile din piept pot ascunde o posibilă pneumonie.

Durerile de spate

Dureri lombare? Deşi dispar când te întinzi în pat sau atunci când masezi zona lombară, durerile nu trebuie ignorate. Ele pot proveni de la probleme ale coloanei, dar şi de la afecţiunile rinichilor. Pentru a preveni apariţia complicaţiilor sau a altor simptome, cel mai indicat este să ceri sfatul medicului.

Dureri abdominale frecvente

Dacă durerile pe care le resimţi în zona abdomenului apar frecvent, nu mai amâna vizita la medic. Problemele vezicii biliare, ale pancreasului, apendicelui, ulcerul gastric sau blocajele intestinale se numără printre posibilele cauze ale acestor dureri.

Senzaţia de ace în picioare?

Dacă simţi mii de ace în picioare, cel mai indicat este să nu treci cu vederea şi să-ţi programezi din timp o vizită la medicul tău. Simpla senzaţie de ace în picioare poate indica de fapt o leziune a nervilor sau posibile tulburări ale circulaţiei sangvine.