5 afecţiuni care se pot agrava în vacanţă

1 2 jpg jpeg

Migrenă

Una dintre problemele de sănătate comune în perioada vacanţei este migrena. În zilele în care ai multe de vizitat şi uiţi de caniculă sau de factorul deshidratare, ai toate şansele să suferi din cauza durerii îngrozitoare de cap, care se poate asocia cu senzaţia de rău, de leşin sau cu ameţeala. Ia cu tine o sticlă cu limonadă, compot îndoit cu apă sau apă simplă! Te va ajuta cu adevărat să-ţi continui vacanţă fără să ai nevoie de sprijin medical.

Litiază renală

În lipsa unei hidratări corespunzătoare, în sezonul cald creşte riscul formării pietrelor la rinichi, afecţiune cunoscută sub denumirea de litiază renală. Pentru că transpiri mai mult, este necesar să-ţi asiguri un plus de lichide zilnic, mai ales dacă obişnuieşti să bei 1-2 cafele pe zi. Ca să eviţi declanşarea simptomelor acestei boli, cu atât mai puţin într-un concediu departe de ţară, ai grijă să mănânci mai puţine alimente sărate, dulci sau care conţin proteine şi mai multe fructe, legume.

Astm

Dacă te ştii bolnav de astm, e mai bine ca în concediu să eviţi oraşele aglomerate şi poluate. Aerul nu tocmai curat, temperaturile ridicate, agitaţia din jur – iată un cocteil de factori care te pot duce la o criză de astm. Alege un sejun într-o zonă unde ai acces la o salină sau la mare.

Boli autoimune

Scleroza multiplă este una dintre bolile pe care căldura specifică sezonului cald o agravează. Mai mult, pentru circa 70% dintre persoanele care suferă de lupus, lumina solară poate să provoace iritaţii ale pielii, oboseală sau dureri articulare. De aceea, sunt neapărat necesare folosirea unei loţiuni cu factor de protecţie UVA şi UVB, purtarea unor articole vestimentare lejere, care să acopere o mare parte din corp şi a unei pălării.

Acnea

Dintre afecţiunile pielii, acnea se poate agrava şi ea în perioada estivală din cauza excesului de sebum. Dacă în mod obişnuit, te confrunţi cu apariţia coşurilor nu doar pe ten şi ci pe corp, în vacanţă e posibil să observi o agravare şi din pricina transpiraţiei abundente şi a aplicării frecvente a unei loţiuni de plajă. În acest caz, e mai bine să faci şi 2 duşuri pe zi şi să aplici o cremă adaptată tipului tău de piele.