4 obiceiuri care ţin boala la distanţă

2 jpg jpeg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine ideea că luna octombrie mai ales este cel mai potrivit moment pentru a face vaccinul antigripal anual.

Schimbările bruşte de temperatură din această perioadă şi sensibilitatea organismului după un sezon mult prea cald sunt factorii care pot contribui la o slabă imunitate.

Echinaceea, aliatul imunităţii

Nu trebuie sărit peste doza naturală de vitamina C pe care o poţi procura atât din fructe mai ales citrice, din leguma dar şi din ceaiul de echinaceea.

Chiar şi în sezonul rece este foarte importantă hidratarea, acum fiind indicate ceaiurile pe bază de plante sau chiar şi fructe.

Nu uita să te speli pe mâini!

Unul dintre cele mai importante obiceiuri de la care nu trebuie să faci rabat este spălatul pe mâini. Pentru a fi sigur că ţii bacteriile la distanţă acordă cel puţin 20 de secunde ori de câte ori îţi simţi mâinile murdare sau mai ales înainte de a mânca.

Nu evita nici gelurile antibacteriene, alege-le pe cele care au un conţinut mai mare de 60% alcool.

Curăţenia mâinilor tale este o soluţie uşoară şi facilă de a ţine la distanţă bacteriile ce pot să pună în pericol buna funcţionare a tractului digestiv, dar şi imunitatea slăbită.

Află de cât somn ai nevoie în funcţie de vârstă AICI

Bucură-te în fiecare zi de Soare!

Lipsa vitaminei D este de cele mai multe ori resonsabilă de stările depresive, un sistem imunitar deficitar sau lipsa calciului.

Deşi se recomandă administrarea de suplimente mai ales vitamina D, motiv pentru care poţi alege să îţi iei această vitamină din lumina solară. Nu doar o dată ai auzit „stai la Soare că ai nevoie de vitamina D”, ei bine Soarele ajută la o mai bună absorbţie a vtaminelor în organism.

Chiar dacă afară nu se mai resimt temperaturile ridicate de peste vară, nu ezita să faci o plimbare de cel puţin 10-15 minute în timpul zilei.

Cu această ocazie vei profita să faci şi puţină mişcare. Dacă nu ai timp să mergi la sală, dar îţi petreci majoritatea timpul în picioare sau mai ales pe scaun, ai nevoie de antrenamente scurte şi dese.

Poţi să optezi pentru exerciţii de postură din yoga, să meditezi sau un antrenament cardio pentru a accelera metabolismul.

Orele de somn sunt necesare

Nu te baza pe faptul că poţi să îţi iei de muncă acasă şi dacă faci nopţi albe te vei revanşa în weekend. Orele de somn sunt pentru regenerarea întregului organism, iar cercetătorii au constatat faptul că dacă o persoană doarme 6 ore pe noapte, devine mult mai vulnerabilă în faţa gripei de sezon.

Încearcă să îţi faci o rutină din orele de somn , să încerci să te trezeşti şi să te culci la aceiaşi oră, în felul acesta vei adormi mai uşor şi te vei bucura de un somn mult mai calitativ.

O metodă bună de a-ţi întări sistemul imunitar este cea prin care la prânz poţi să îţi faci somnul de amiază numit şi somnul de frumuseţe, dar nu mai mult de 15 minute, acest timp îi este suficient creierului pentru a se restarta şi a te ajuta să te concentrezi mai bine pe parcursul zilei.