4 curiozităţi despre bolile de piele

1 2 jpg jpeg

O afecţiune a stomacului

Erupţiile cutanate pot începe în ...intestine, potrivit medicului specialist în naturopatie, Trevor Cates, citat de prevention.com.

Cercetări recente sugerează că un dezechilibru de bacterii la nivel intestinal poate duce la eliberarea de toxine în sânge şi la apariţia unor erupţii pe piele, fie în anumite zone, fie pe întreg corpul. În astfel de situaţii, poţi consuma iaurt, care conţine bacteri bune.

Psoriazisul, semn de artrită

Condiţiile cronice ale pielii care cauzeaza plăci roşii, care dau mâncărimi pot fi asociate cu artrita, o inflamaţie a articulaţiilor, spune Keri Peterson, specialist în medicină internă la Lenox Hill Hospital în New York .

Dacă suferi de dureri articulare, rigiditate şi înroşire a articulaţiilor, ai putea avea artrita psoriazică, o boală autoimună. „Dacă ai deja psoriazis şi dintr-o dată suferi de dureri articulare, mergi la medic ", spune Peterson. Specialistul îţi va prescrie tratamentul necesar.

Acneea rozacee poate avea cauze hormonale

Acneea rozacee (care este mai frecventă la femei decât la bărbaţi) este semnalată de capilarele sparte, înroşirea feţei şi coşuri. Poate apărea bine la vârstă adultă, chiar dacă nu ai avut niciodată probleme cu tenul, datorită schimbărilor hormonale. La femeia apare în apropiere de menopauză, spun medicii. Poţi preveni astfel de probleme dacă mănânci legume crucifere, usturoi, sfeclă, dar şi ceapă.

Şi stresul poate contribui la apariţia acestei afecţiuni, căci organismul seretă mai mult cortizol, cunoscut drept hormon al stresului. În acest caz, adoptă tehnici de meditaţie, fă lucruri care îţi plac şi care te relazează.

Reacţii alergice

Mâncărimile şi petele de pe piele pot fi reacţii alergice la anumite alimente, precum cele care conţin gluten, soia sau la alune. Şi laptele de vacă poate să cauzeze mâncărimi, spune Trevor Cates.