3 mituri despre infecţiile urinare

1 2 jpg jpeg

Faci infecţii urinare dacă nu respecţi normele de igienă

Poţi s[ suferi de infecţii urinare chiar dacă ai o igienă intimă riguroasă, spune Steven Sterious, urologist la Reţeaua de Sănătate Einstein, Philadelphia, citat de prevention.com.

Numai femeile fac infecţii urinare

Un alt mit care circulă des este acela că doar femeile fac infecţii urinare. Adevărul este că şi bărbaţii pot fi afectaţi de aceste probleme de sănătate, însă aceştia sunt mai puţin predispuşi, spre deosebire de femei. În Statele Unite ale Americii, aproximativ 12% dintre bărbaţi suferă de o infecţie urinară cel puţin o dată în viaţă.

Problema este rar întâlnită la bărbaţii tineri, însă este mai răspândită la bărbaţii aflaţi în jurul vârstei de 50 de ani, mai ales cei care au probleme cu prostata.

Doar femeile care şi-au început viaţa sexuală fac infecţii urinare

Infecţiile urinare pot apărea la orice vârstă, nu doar la femeile care şi-au început viaţa sexuală. Un sistem imunitar scăzut poate favoriza apariţia acestei probleme de sănătate.

Sexul poate favoriza apariţia infecţiilor urinare, pentru că în timpul actului sexual bacteriile pot fi răspândite din zona anusului către uretră.