3 mituri despre infecţiile urinare

1 2 jpg jpeg

Faci infecţii urinare dacă nu respecţi normele de igienă

Poţi s[ suferi de infecţii urinare chiar dacă ai o igienă intimă riguroasă, spune Steven Sterious, urologist la Reţeaua de Sănătate Einstein, Philadelphia, citat de prevention.com.

Numai femeile fac infecţii urinare

Un alt mit care circul─â des este acela c─â doar femeile fac infec┼úii urinare. Adev─ârul este c─â ┼či b─ârba┼úii pot fi afecta┼úi de aceste probleme de s─ân─âtate, ├«ns─â ace┼čtia sunt mai pu┼úin predispu┼či, spre deosebire de femei. ├Än Statele Unite ale Americii, aproximativ 12% dintre b─ârba┼úi sufer─â de o infec┼úie urinar─â cel pu┼úin o dat─â ├«n via┼ú─â.

Problema este rar întâlnită la bărbaţii tineri, însă este mai răspândită la bărbaţii aflaţi în jurul vârstei de 50 de ani, mai ales cei care au probleme cu prostata.

Doar femeile care ┼či-au ├«nceput via┼úa sexual─â fac infec┼úii urinare

Infec┼úiile urinare pot ap─ârea la orice v├órst─â, nu doar la femeile care ┼či-au ├«nceput via┼úa sexual─â. Un sistem imunitar sc─âzut poate favoriza apari┼úia acestei probleme de s─ân─âtate.

Sexul poate favoriza apariţia infecţiilor urinare, pentru că în timpul actului sexual bacteriile pot fi răspândite din zona anusului către uretră.