Ce detergenți realizați în casă funcționează cu adevărat?

Dacă nu poți da fuga la magazin să cumperi un produs specific de curățare, poți să-ți creezi tu unul, din articolele pe care le ai în cămară.

Detergent parfumat universal

Pune în mod egal oțet și apă, coaja de la o lămâie și crenguțe de rozmarin. Combină ingredientele într-o sticlă cu pulverizator, agită și apoi lăsă la infuzat timp de o săptămână înainte de utilizare. Poți folosi acest detergent pentru a îndepărta petele de apă dură, pentru a curăța coșurile de gunoi, pentru a șterge petele de pe pereți și multe altele.

Pe lângă un miros proaspăt, coaja de lămâie poate ajuta la creșterea puterii de curățare.

Produs de curățat și dezodorizant de bucătărie

Ai nevoie de 4 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 litru de apă caldă pe care să le combini într-o sticlă cu pulverizator.

Pentru a curăța blaturile de bucătărie, electrocasnicele și interiorul frigiderului, tot ce ai nevoie este soluția din bicarbonat și apă. „Bicarbonatul de sodiu este un dezodorizant grozav și poate fi folosit pentru a da strălucire chiuvetelor și aparatelor din oțel inoxidabil”, spune Carolyn Forte, director executiv al Laboratorului de Curățare Good Housekeeping Institute.

Cum te ajuta lamaia la curatenie  jpg

Bicarbonatul, oțetul, lămâia și apa caldă sunt ingerdiente foarte bune pentru detergenții realizați în casă. Foto: Shutterstock. 

Pentru a dezodoriza scurgerile de la baie, este suficient doar bicarbonatul. Toarnă  bicarbonatul de sodiu direct din plic în canalul de scurgere pentru a elimina mirosurile.

Pentru a da strălucire și a îndepărta petele de pe oțel inoxidabil, fă o pastă de bicarbonat de sodiu și apă. Aplic-o cu o cârpă umedă și freacă usor, apoi clătește și usucă cu șervețele de hârtie.

Pentru suprafețele din sticlă

Soluția se prepară din 2 căni de apă, 1/2 cană oțet alb sau de cidru, 1/4 cană alcool concentrație 70% și 1, 2 picături de ulei esențial de portocale pentru miros, puse împreună într-o sticlă cu dispozitiv spray. Acest detergent lăsa ferestrele și oglinzile strălucitoare. Cel mai bine este să pulverizezi soluția pe un prosop de hârtie sau o cârpă moale, înainte de a șterge suprafețele.

Pentru haine albe

Ai nevoie de 3 litri de apă fierbinte, 1 cană de detergent praf pentru mașina de spălat vase, 1 cană de înălbitor lichid obișnuit.

Cu acest lichid vei putea spăla îmbrăcămintea albă foarte pătată, care nu a putut fi curățată prin alte tehnici. Hainele se lasă la înmuiat timp de 15-20 de minute. Apoi, hainele scoase de la înmuiat se spală ca de obicei.

Pentru a curăța marmura

Vei avea nevoie de 2 picături lichide de detergent de spălat vase și 2 căni de apă caldă. Produsul obținut face spumă și poate fi folosit pentru a curăța marmura și suprafețele din piatră naturală. La final se lustruiește cu o cârpă moale.

Sursa: Good House Keeping