Bijuteriile dentare, o idee bun─â sau nu?

1 bijuterie dentara jpg jpeg

Tr─âim ├«ntr-o er─â a tehnologiei, a evolu┼úiei ┼či, mai ales, a dezvolt─ârii pe toate planurile. Astfel c─â, ├«n fiecare domeniu ├«n parte se pune accent pe evolu┼úie ┼či dezvoltare, iar medicina dentar─â nu face excep┼úie. Evident, ca ┼či activitate de baz─â, aceasta are grij─â de s─ân─âtatea cavit─â┼úii orale. Obiectivul unui medic stomatolog este de a reda pacientului s─âu func┼úionalitatea ┼či s─ân─âtatea oral─â, iar pentru asta, accentul cade pe z├ómbetul frumos.

Aria esteticii dentare este tot mai des c─âutat─â de c─âtre pacien┼úi, iar scopul este ca, la finalul procedurilor ace┼čtia s─â aib─â un z├ómbet de Hollywood. Pentru asta nu vor lipsi din schem─â nici bijuteriile dentare.

Ce sunt bijuteriile dentare ?

Dup─â cum o spune ┼či numele, bijuteriile dentare reprezint─â o modalitate de ├«nfrumuse┼úare a z├ómbetului ┼či a din┼úilor ┼či constau ├«n aplicarea de mici pietre sau strasuri. Mai exact, bijuteriile dentare sunt un mod inovator de a ad─âuga str─âlucire z├ómbetului t─âu ┼či de a ie┼či ├«n eviden┼ú─â ├«n mul┼úime. Astfel de bijuterii se pot realiza dintr-o gam─â larg─â de materiale: metale pre┼úioase (simboluri din aur, platin─â, argint), pietre pre┼úioase (diamant, rubin, safir, smarald), semipre┼úioase (exist─â ┼či variante din sticl─â) sau cristale. Acestea se g─âsesc sub diverse forme, dimensiuni ┼či m─ârimi, a┼ča ├«nc├ót fiecare poate alege accesoriul potrivit.

Unde po┼úi aplica o bijuterie dentar─â ┼či cine poate face aceast─â opera┼úiune?

ÔÇ×Important de re┼úinut este faptul c─â medicul stomatolog este singurul care poate s─â realizeze aceast─â manoper─â ├«n cabinetul stomatologic. Tot acesta te va ajuta ├«n alegerea accesoriului corespunz─âtor, ├«n func┼ú├şe de forma din┼úilor pe care urmeaz─â a fi aplicat─â bijuteria.ÔÇŁ, afl─âm de la dr. Lorelei Nassar.

Exemplele practice arat─â c─â, de cele mai multe ori, aceste bijuterii dentare se aplic─â pe grupul de din┼úi frontal superior, iar printre preferin┼úele pacien┼úilor se afl─â incisivii laterali ┼či caninii. De ce ? Deoarece ace┼čtia sunt mult mai vizibili ├«n momentul ├«n care o persoan─â z├ómbe┼čte, iar ├«n acest sens cosmetizarea acestora cap─ât─â tot mai mult teren. Tot ├«n topul preferin┼úelor pacien┼úilor se afl─â cristalele de calitate, de obicei Swarovsky, datorit─â rezisten┼úei dar ┼či a puterii de reflectare a luminii.

├Än ceea ce prive┼čte partea tehnic─â, ┼či anume aplicarea efectiv─â de bijuteriilor dentare, aceasta este o procedur─â simpl─â din punct de vedere medical, deloc dureroas─â, deoarece procesul const─â din colarea pietrei la nivelul dintelui sau, dup─â caz, a din┼úilor.

De ce sunt preferate bijuteriile dentare?

Simplu! Deoarece, aplicarea acestora este un mic artificiu realizat pentru a spori frumuseţea dinţilor. Tocmai de aceea sunt preferate zonele cu vizibilitate maximă, pentru a avea rezultate estetice satisfăcătoare.

├Äns─â, mare aten┼úie! Recomandarea medicilor stomatologi, dup─â aplicarea pietrelor dentare, este s─â nu se modifice cu absolut nimic rigorile de igien─â, astfel c─â pacientul trebuie s─â se spele pe din┼úi de cel pu┼úin dou─â ori pe zi. Periajul trebuie s─â fie realizat dinspre gingie ├«nspre dinte, pe o perioad─â de 3-5 minute, ├«n func┼úie de tipul de periu┼ú─â, dar ┼či ├«n func┼úie de ├«ndem├ónarea pacientului.

De re┼úinut! Nu trebuie ocolit dintele care prezint─â un cristal aplicat. ÔÇ×Protocolul de igien─â se va desf─â┼čura ├«n acela┼či mod ca pentru ceilal┼úi din┼úi, tocmai pentru a evita acumularea de piatr─â ce duce la afec┼úiuni ale gingiei ┼či ale cavit─â┼úii dentare. Dac─â bijuteriile dentare sunt montate ┼či ├«ngrijite corespunz─âtor, atunci po┼úi sta f─âr─â grij─â, acestea sunt sigure pentru a fi purtate ┼či nu ar trebui s─â d─âuneze din┼úilor ┼či gingiei.ÔÇŁ, ne asigur─â specialistul.

┼óine cont c─âÔÇŽ

ÔÇ×Bijuteriile dentare se pot aplica doar pe dintele natural ┼či trebuie s─â ai grij─â la alimentele dure care pot provoca un stres masticator, ceea ce poate cauza accidente nedorite - cristalul se poate dezlipi ┼či poate fi ├«nghi┼úit de c─âtre pacient. Bijuteriile dentare se pot ├«nlocui de fiecare dat─â c├ónd pacientul dore┼čte. Durata de via┼ú─â a acestora este de aproximativ 1-2 ani, dintele nefiind afectat de aceast─â modificare, deoarece nu se ├«ndep─ârteaz─â din substan┼úa dur─â dentar─â.ÔÇŁ, puncteaz─â dr. Nassar.

├Än leg─âtur─â cu alimenta┼úia, dac─â aceste bijuterii sunt de calitate, ele nu ├«┼či vor modifica culoarea ┼či forma ├«n func┼úie de b─âuturile ┼či alimentele consumate.

A┼čadar, dac─â ├«┼úi dore┼čti un z├ómbet cuceritor, ├«n primul r├ónd ai grij─â s─â ai o dantur─â impecabil─â. ├Än al doilea r├ónd, ┼úine cont c─â po┼úi apela la bijuteriile dentare.