Aceasta reteta de nuga de casa este simplu de preparat.

Ingrediente: 

Zahar 350 g, 
miere 350 g, 
albusuri 6, 
nuci curatate 250 g, 
migdale (curatate si taiate felii subtiri) 100 g,
zeama de lamaie 2 lingurite, 
o coala celofan, 
esenta de vanilie 2 lingurite.

Mod de preparare: 

Nugaua se pregateste cu o zi inainte de a fi servita. Zaharul, mierea si albusurile se bat spuma intr-un vas pus in baie de apa. Se adauga zeama de lamaie si esenta de vanilie si se bat in continuare pana se ingroasa bine. Se adauga nucile si migdalele si se amesteca, apoi se pune totul pe coala de celofan. Se netezeste cu un cutit ud pana ajunge de grosimea dorita, se impacheteaza in coala de celofan, se preseaza intre doua funduri de lemn si se lasa sa se raceasca. Se taie bucati a doua zi.