Pelinul, planta care te poate vindeca

1 2 jpg jpeg

Pelinul are un con┼úinut bogat de vitamine din complexul B, vitaminele C, K, calciu, sodiu, fier ┼či alte minerale esen┼úiale ├«n buna func┼úionare a organismului. ├Än practica naturist─â se utilizeaz─â frunzele ┼či v├órfurile ├«nflorite, c├ónd planta are un miros puternic ┼či gust foarte amar. Pelinul intensific─â efectele altor plante, de aceea, se poate folosi ├«n combina┼úie cu salvie, ment─â, afine, usturoi.

R─ânile, t─âieturile, traumele pielii, arsurile, pl─âgile, toate pot fi tratate cu ajutorul infuziei de pelin ┼či a pansamentelor cu pelin proasp─ât, pisat.

Infuzia de pelin, preparat─â din 25 g frunze la un litru de ap─â, c├óte o can─â ├«nainte de fiecare mas─â, reprezint─â o modalitate eficient─â de a u┼čura

.

Persoanele care sufer─â de r─âu de ma┼čin─â pot apela la beneficiile pelinului, consum├ónd o can─â de infuzie de pelin ├«nainte de plecare.

Aceea┼či infuzie este eficient─â ┼či ├«n ├«ndep─ârtarea viermilor, ├«n special a oxiurilor ┼či a limbricilor, lu├«ndu-se c├óte o can─â, trei zile la r├ónd, diminea┼úa pe stomacul gol.

Din frunzele de pelin se prepară un vin cu efect digestiv, mai ales administrat după mese, preparat astfel: se lasă la macerat 10 zile, 30 g de plantă la un litru de apă. În trecut, pulberea de pelin era folosiă pentru înlăturarea stărilor febrile, aceasta preparându-se din uscarea frunzelor.

Pentru că are un gust foarte amar, pulberea se amestecă în băuturile dulci, cum ar fi ceaiurile îndulcite cu miere sau compoturile.

Folosirea îndelungată a ceaiului de pelin poate duce la efecte secundare precum ameţeli, insomnia, vărsături. De aceea, nu utilize acest ceai mai mult de 20-22 de zile.

Ceaiul de pelin este contraindicat celor ce sufer─â de infec┼úii intestinale sau afec┼úiuni ale sistemului nervos. Femeile care al─âpteaz─â nu au voie s─â foloseasc─â pelinul, deoarece d─â un gust amar ┼či nepl─âcut laptelui. De asemenea, nu se recomand─â femeilor gravide.