Aşa alungi bufeurile apărute la menopauză!

1 2 jpg jpeg

Bufeurile devin neplăcute mai ales pe parcursul nopţii, ceea ce afectează şi calitatea somnului. Vestea bună este că le poţi alunga cu ajutorul unor remedii făcute în casă.

Miere cu apă caldă

În amestec cu apă caldă, mierea reglează temperatura corporală şi te ajută să scapi de bufeuri şi să dormi mai bine. Încălzeşte puţin o cană cu apă şi dizolvă în ea o lingură cu miere. Bea acest amestec cu o jumătate de oră înainte de culcare, în fiecare zi.

Infuzie de lemn-dulce

Din rădăcina de lemn-dulce se poate face un ceai indicat în simptomele menopauzei datorită fitoestrogenilor pe care-i conţine. Aceştia au efectul de a reda echilibrul hormonal şi de a asigura buna funcţionare a sistemului nervos.

Pentru infuzie, ai nevoie de o linguriţă de rădăcină şi 250 ml de apă fiartă. Când apa începe să fiarbă, pui planta şi le ţii pe foc mic 2-3 minute. Stingi focul. Strecori abia după răcire. Bea această infuzie după-amiaza sau înainte de culcare.

Citeşte şi: Când ştii că intri la menopauză

Ceai de cuişoare

Şi cuişoarele conţin fitoestrogeni care contracarează simptomele menopauzei. Infuzia de cuişoare este una dintre cele mai bune soluţii la bufeuri, pentru că asigură o mai bună circulaţia a sângelui şi normalizează temperatura corporală.

Peste o lingură de cuişoare pune o cană de apă fiartă şi lasă-le acoperite 15 minute. Strecoară şi bea ceaiul călduţ. Sunt recomandate 2-3 căni pe zi.