VIDEO Adevărul despre fumatul în timpul sarcinii

1 2 jpg jpeg

În ciuda tuturor atenţionărilor găsite la tot pasul, mămicile în devenire nu se sfiesc să continue să fumeze în perioada sarcinii. Motivele variază de la dependenţa peste care nu pot trece, până la necunoştinţa efectelor pe care fumatul le are asupra fătului. Pentru acestea din urmă vom prezenta riscurile pe care le presupune fumatul în timpul sarcinii.

Este afectată greutatea copilului Ei bine, fumatul în timpul sarcinii şi nu numai este o idee foarte proastă şi afectează foarte mult fătul. Cercetătorii danezi au observat că femeile insărcinate care fumează au o producţie mai scazută a substanţelor chimice care relaxează vasele de sânge. Acest lucru duce la reducerea fluxului sangvin către uter şi la probleme de dezvoltare ale fătului. Acesta va avea o greutate şi o lungime mai mică la naştere şi de asemenea va avea capul mai micuţ. Astfel, bebeluşii născuţi din mămici fumătoare cântăresc cu aproape 25% mai puţin decât cei născuţi din mămici nefumătoare, conform studiilor efectuate.

Este recomandat ca femeile care au acest viciu să renunţe imediat după ce află că sunt însărcinate. Dacă nu ai reuşit să faci asta până acum, trebuie să ştii că nu este prea târziu. Fiecare ţigară în minus poate diminua efectele dăunătoare ale fumatului asupra copilului tău.