Unde poţi face cursuri de puericultură gratuite

Cum îţi pregăteşti corpul înainte de sarcină jpeg

La un curs de puericultură nu numai că ai ocazia să te întâlneşti cu părinţi aflaţi în aceeaşi etapă, ci mai ales cu neonatologi şi moaşe care au răspunsuri la întrebările tale legate de pregătirea pentru viaţa în 3.

Avantaj în primele săptămâni cu bebe acasă

La finalul unui astfel de curs, viitorii tătici vor primi un atestat sau un certificat acreditat prin care li se acordă dreptul la 10 zile de concediu plătit în plus după naşterea copilului, totalizând astfel un cumul de 3 săptămâni de concediu postnatal, timp în care s-o ajute pe proaspăta mămică în primele zile de lăuzie. Aşa afli tot ce ai nevoie pentru îngrijirea bebeluşului! Gravidele care sunt urmărite pe perioada sarcinii de un medic al Maternităţii Bucur pot participa gratuit la 4 module ale cursului de weekend „Şcoala Mamei Maternitatea Bucur” susţinut la pavilionul B al maternităţii din Bucureşti (Str. Bucur nr. 19, sector 4).

Tot în Bucureşti, indiferent de maternitatea sau clinica la care urmează să nască, viitoarele mămici pot participa, în timpul săptămânii, la cursuri de puericultură gratuite la Maternitatea Filantropia.

În Bucureşti, dar şi în provincie (Constanţa, Galaţi, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Bacău), graviduţele sunt aşteptate la cursul de puericultură

. Vor afla mai multe despre anatomia şi fiziologia sarcinii, alimentaţia în sarcină, îngrijirea mamei în primele săptămâni acasă, bagajul pentru zilele de spitalizare, îngrijirea bebeluşului, cu demonstraţii practice, şi despre alăptare.

Viitorii părinţi care locuiesc în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Braşov, Constanţa, Timişoara, Oradea, Deva, Cluj-Napoca se pot înscrie gratuit la cursul de puericultură al

. Este o campanie de educaţie şi prevenţie în sănătate, desfăşurată la nivel naţional în România de Lifeline, bancă de celule stem.

Graviduţele şi partenerii lor au ocazia să înveţe nu doar despre sarcină, naştere, alăptare, îngrijirea nou-născutului, ci şi cum se construieşte ataşamentul mami-bebe, cum te pregăteşti psihic pentru întâlnirea cu bebe, noţiuni de early parenting.