Tot ce trebuie să ştii despre fertilizarea in vitro! Cât costă şi ce şanse ai să rămâi însărcinată

1 2 jpg jpeg

Fertilizarea in vitro este procedura care tratează infertilitatea unui cuplu, atunci când toate celelalte tratamente clasice de infertilitate sau alte metode de reproducere asistată n-au avut şanse de reuşită.

Fertilizarea in vitro este o procedură ce se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, cuprinde mai multe etape şi, în esenţă, înseamnă crearea unui embrion uman în afara corpului. Cât costă de fapt procedura şi care sunt şansele să deveniţi părinţi dacă optaţi pentru această procedură ne explică mai jos specialiştii.

“Nu există doar o problemă clară a infertilităţii. Un cuplu infertil este cel care a încercat să obţină o sarcină pe cale naturală cel puţîn un an la o femeie până în 35 de ani, după 35 de ani în niciun caz nu mai aşteptăm un an şi după 6 luni ne adresăm medicului specialist. Fertilizarea în vitro se recomandă după ce am epuizat orice alt mijloc.

Şansele de reuşită variază în funcţie de cuplu şi de materialul pacientului. Media este undeva la 30% şi cu cât sunt cuplurile mai tinere vorbim chiar de 50%. Preţul variază între 10.000 de lei şi 15.000 de lei la care se adaugă şi medicamentele. Este scump, dar de câţiva ani avem programul naţional de fertilizare în care statul decontează o parte din procedura, 6.000 de lei” a explicat medicul ginecolog Chadi Muheidli la Antena 1.