Superstiţii despre sarcină

1 2 jpg jpeg

Exerciţiile fizice pot provoca naştere prematură

Una dintre superstiţiile legate de sarcină este să nu faci sport care implică ridicarea braţelor. Nu există niciun risc după primele 3 luni de sarcină, din contră, atâta timp cât faci mişcare fără să te extenuezi. Un dram de adevăr există, pentru că după opt luni, întinderea braţelor solicită musculatura spatelor şi a abdomenului, putând provoca apariţia contracţiilor. Totuşi, nu este vaşabil în cazul unor exerciţii scurte, făcute în ritm lent.

Ciocolata dă pete pe corpul copilului

Poftele în timpul sarcinii sunt ceva obişnuit. Legat de acestea, s-a răspândit credinţa potrivt căreia dacă furi ceva la care pofteşti, mai ales dacă este vorba de dulciuri, copilul naşte cu semne pe corp. Aceasta nu are niciun fundament ştiinţific. Cele mai multe astfel de pete dispar pe măsură ce creşte copilul. Prin urmare, nu ai de ce să te privezi de ciocolată, atâta timp cât este doar un pătrăţel de ciocolată amăruie.

Forma burticii indică sexul copilului

Sexul bebeluşului nu are nimic în comun cu forma burticii în sarcină. Depinde mult de alcătuirea bazinului tău, de elasticitatea pielii. Apoi, în timpul sarcinii, orice femeie tinde să-şi cambreze spatele, ceea ce împinge uterul în faţă. Un sfat de un real ajutor ar fi să-ţi corectezi poziţia, pentru că te-ar putea afecta în timp. Adu bazinul în faţă şi trage umerii în spate, pentru a avea spatele drept.

Nu e anormal să te îngraşi mult în sarcină

Mâncatul pentru doi, în ideea că aşa va fi şi copilul gras şi frumos, îţi poate aduce numai neplăceri. Dacă te îngraşi prea mult în timpul sarcinii, vor apărea durerile de spate mai curând şi te vei simţi mai obosită. În loc să mânânci mai mult, mănâncă mai bine, diversificându-ţi alimentaţia.

Citeşte şi: Ce alimente este indicat să consumi în sarcină