Simptome neobişnuite care îţi arată că eşti însărcinată

1 2 jpg jpeg

1. Gust de metal în gură

Din cauza schimbărilor hormonale, creşterea de estrogen şi progesteron, unele femei pot să aibă un gust metalic în gură. Senzaţia apare la începutul sarcinii, mai ales dimineaţa. Acest simptom este cunoscut sub denumirea de disgeuzie.

2. Miros dezvoltat

Unele femei însărcinate pot avea mirosul mai dezvoltat decât de obicei. Astfel, dacă ţi se întâmplă să devii mult mai sensibilă la mirosuri, poate fi unul dintre priemele semne ale unei sarcini.

3. Constipaţie

În primul trimestru de sarcină, din cauza schimbărilor hormonale care se petrec în corp, poate să apară şi constipaţia. De aceeea, este indicat să măreşti consumul de fibre alimentare, care se găsesc în special în legume şi fructe.

4. Sângerări gingivale

Schimbările hormonale pot duce şi la apariţia sângerării gingiilor. Acestea devin moi şi mult mai sensibile, de aceea sângerările devin mai frecvente. De asemenea, la unele dintre viitoarele mămici poate să apară şi o producţie de salivă crescută.

5. Arsuri gastrice

Un alt simptom care poate să anunţe o sarcină sunt arsurile gastrice, resimţite în capul pieptului. Aceste neplăceri apar pentru că muşchii valvei care separă esofagul de stomac se relaxează în timpul sarcinii, permiţând acidului gastric să pătrundă în esofag.