Simptome care te anunţă că eşti însărcinată cu gemeni

1 2 jpg jpeg

De multe ori, o sarcină gemelară le poate lua prin surprindere pe viitoarele mămici. De abia când fătul are 12 săptămâni poţi afla cu exactitate dacă porţi în pântece un bebeluş sau ai sarcină multiplă. Totuşi, există şi câteva semne care îţi pot dezvălui dacă ai în burtică un bebe sau doi.

Ce favorizează sarcinile multiple

Dacă eşti o femeie cu vârsta cuprinsă între 35 şi 50 de ani, şansele să naşti gemeni sunt de două ori mai mari decat la 25 de ani. De asemenea, dacă vei folosi mijloace artificiale de reproducere există posibilitatea de a naşte gemeni. Medicamentele pentru inducerea ovulaţiei, care se dau pentru a combate infertilitatea, dar şi fertilizarea în vitro cresc şansele de a aduce pe lume o sarcină cu gemeni.

Iată care sunt cele 5 semne cu ajutorul cărora poţi afla dacă eşti mămică de gemeni:

Sfat! Dacă simţi un disconfort puternic în timpul sarcinii, contactează medicul!

Senzaţii exagerate de greaţă şi vărsături

Foarte multe mămici, care sunt însărcinate cu gemeni, au dimineaţa, dar şi în restul zilei, o stare acută de greaţă şi vărsături. Dacă ai mai fost gravidă şi ai născut un singur copilaş, ai putea să-ţi dai seama la următoarea sarcină, dacă ai aceleaşi senzaţii şi dacă-s mai puternice, pentru că vei avea un termen de comparaţie.

Oboseală prelungită

E ceva normal să se simţi obosită în perioada gravidităţii, însă, dacă această stare se acutizează, este posibil ca tu să porţi în pântece doi bebeluşi. Explicaţia dată de specialişti este următoarea: organismul are nevoie să folosească energie suplimentară pentru dezvoltarea celor doi copilaşi şi încă îşi ajustează nevoile în acest sens, notează curejoy.com.

Creşterea rapidă în greutate

Dacă eşti gravidă şi vei observa că iei proporţii într-un termen foarte scurt, acest lucru poate să însemne că este posibil să ai o sarcină gemelară (gemeni). Te vei îngrăşa foarte mult datorită faptului că organismul se va extinde pentru a face loc şi pentru a hrăni doi copii.

Ameţeli

De obicei, anemia apare atunci când în corp există un deficit de fier şi ai mai puţine globule roşii. Anemia se manifestă prin ameţeală, oboseală, durere de cap, paloarea feţei. Aceste stări sunt destul de întâlnite în cazul sarcinilor multiple (gemeni, tripleţi) deoarece corpul are nevoie de creşterea fluxului sangvin. În acest sens, ar fi indicat să consumi mai multe alimente care conţin fier. Doctorul s-ar putea să-ţi recomande să iei suplimente pe bază de fier.

Vene varicoase

Aceste vene mai mari apar de obicei în zona picioarelor, iar femeile însărcinate sunt predispuse la aşa ceva, fiindcă creşte fluxul sangvin ca urmare a schimbărilor hormonale. La gravidele cu gemeni vor apărea mai multe vene de acest tip.