Sfaturi pentru a rămâne însărcinată

1 2 jpg jpeg

Sfaturi pentru a rămâne însărcinată: sex la ovulaţie

Un alt sfat de care să ţii cont este să faci sex când te afli la ovulaţie. Poţi face teste de ovulaţie, ca să ştii exact perioada optimă. Cel mai bine este să faci sex cu o zi înainte de ovulaţie şi în ziua ovulaţiei, spun mai mulţi specialişti.

Şi poziţia în care faci sex te poate ajuta să rămâi gravid. Astfel, una dintre poziţiile care facilitează acest lucru este a misionarului. Aceasta permite o penetrare profundă, ceea ce înseamnă că şi sperma pătrunde adânc în vagin. Este indicat ca după finalizarea actului sexual, femeia să stea întinsă pe spate, 15-20 de minute, cu o pernă sub bazin şi cu picioarele ridicate.

Sfaturi pentru a rămâne însărcinată: fără stres

Sexul nu trebuie să devină o obligaţie, iar voi să fiţi stresaţi şi nerăbdători ca minunea să se producă. Trebuie să faceţi dragoste din plăcere, să lăsaţi problemele zilnice în afara dormitorului şi să nu intraţi în panică. Unii oameni de ştiinţă sunt de părere că foarte important este şi orgasmul. O femeie care atinge culmile plăcerii are şanse să rămână însărcinată mai uşor.

Citeşte şi:

- De ce este mai risccantă sarcina după 35 de ani

- Sex în sarcină? De ce nu?

- Cum se tratează durerea de cap în sarcină

Acidul folic trebuie luat cu circa trei luni înainte de a perioada în care îţi propui să rămâi însărcinată. Totodată, trebuie să iei acest supliment şi în primele 3 luni de sarcină. Medicii recomandă o doză de 0,4 miligrame pe zi. Acesta are un rol extrem de important în dezvoltarea celulelor, în producerea de globule roşii, cât şi în sinteza ADN-ului. Îna fară de suplimente, acidul folic se găseşte şi în alimente precum spanacul, porumbul, ananasul, alunele, pâinea integrală şi în ouă.

Femeile subponderale, câ şi cele supraponderale, pot avea probleme în a rămâne însărcinate. De aceea, ca să rămâi însărcinată, este ideal să faci sport, să mănânci sănătos şi să încerci să ajungi la o greutate ideală înainte ca testul de sarcină să iasă pozitiv.

De asemenea, pe durata sarcinii, femeile trebuie să facă mişcare. Activităţi precum înotul, aerobicul, gimnastica şi plimbările în aer liber te vor ajuta să ai o sarcină şi o naştere uşoare.