Sângerări în sarcină. E grav?

1 2 jpg jpeg

Ce pot anun┼úa? Implantarea. Dup─â 8-10 zile de la contactul sexual, poate ap─ârea o s├óngerare de nida┼úie. Ea survine c├ónd ovulul fecundat este implantat la nivelul uterului ┼či, de obicei, este redus─â. Sarcin─â extrauterin─â.

Aceasta apare atunci c├ónd oul se fixeaz─â ├«n afara uterului. Dac─â s├ónger─ârile sunt ├«nso┼úite ┼či de dureri abdominale, trebuie s─â mergi de urgen┼ú─â la medic: sarcina extrauterin─â este o urgen┼ú─â medical─â ┼či trebuie tratat─â ca atare. Avortul spontan.

S├óngerarea care anun┼ú─â un posibil avort este, de regul─â, abundent─â. ├Än aceast─â situa┼úie, medicul prescrie tratamente de sus┼úinere a sarcinii. Este nevoie ca gravida s─â evite orice fel de efort fizic. Placenta previa ÔÇô este o complica┼úie ├«n sarcin─â. ├Än aceast─â situa┼úie, placenta este ata┼čat─â aproape de sau acoper─â deschiderea uterului (cervixul).

De asemenea, s├óngerarea poate surveni ┼či din cauza desprinderii de placent─â. Sarcina molar─â. ├Än unele situa┼úii, dup─â fertilizare, apare o cre┼čtere anormal─â de ┼úesut la nivelul uterului, care poate da s├ónger─âri. Sfat. Este obligatoriu s─â anun┼úi medicul dac─â ai s├ónger─âri oric├ót de mici, mai ales dac─â acestea sunt ├«nso┼úite ┼či de dureri, crampe, febr─â, frisoane ┼či contrac┼úii.

Te-ar putea interesa ┼či:

Când devine Rh-ul o problemă