Primele simptome ale unei sarcini

1 2 jpg jpeg

Dac─â ├«ncerci de mult s─â ai un copil ┼či ├«nc─â nu po┼úi face un test de sarcin─â, pentru c─â nu ar avea un rezultat concludent, afl─â dac─â nu cumva ai deja semnele care prevestesc prezen┼úa lui bebe!

Detectezi rapid orice miros

├Än timpul sarcinii, chiar de la ├«nceput, e posibil s─â sim┼úi ┼či s─â te deranjeze mai multe mirosuri: de ┼úigar─â, de parfum, de cafea sau de pe┼čte. Un nivel crescut al hormonului estrogen este r─âspunz─âtor pentru surprinz─âtoarea sensibilitate pe care o ai.

Atenţie!

Ascu┼úirea sim┼úului olfactiv ┼či repulsia fa┼ú─â de mirosurile nepl─âcute este posibil s─â dezv─âluie ┼či poten┼úiale probleme digestive.

Simţi nevoia să dormi mai mult

Ai dormi oric├ónd, dar mai ales ├«n prima parte a zilei. ├Ä┼úi este tot mai greu s─â te concentrezi din cauza oboselii? Sunt ┼čanse s─â fi r─âmas ├«ns─ârcinat─â. ├Än cazul unei sarcini incipiente au loc schimb─âri la nivel hormonal care declan┼čeaz─â st─ârile de somnolen┼ú─â.

Durerile de cap nu-ţi dau pace

├Änaintea st─ârilor de grea┼ú─â tipice sarcinii te pot deranja durerile de cap sau de spate. Dac─â sim┼úi c─â nu cedeaz─â, ia un comptimat pe baz─â de acetaminofen (paracetamol simplu). Evit─â ibuprofenul, mai ales dac─â nu ┼čtii sigur dac─â e┼čti ├«ns─ârcinat─â. Pentru durerile de cap sunt de vin─â tot deregl─ârile hormonale. Spatele este posibil s─â te doar─â pentru c─â ligamentele devin mai moi, ca s─â permit─â m─ârirea uterului ├«n timpul sarcinii.

C├ónd e┼čti trist─â, c├ónd ├«n culmea fericirii

Te-ai obi┼čnuit deja s─â fii sensibil─â emo┼úional sau s─â ai s├ónii durero┼či, dar dac─â izbucne┼čti ├«n pl├óns din motive minore sau ai dureri mamare dup─â trezire, sindromul premenstrual nu este singura cauz─â posibil─â, ci ┼či o sarcin─â. Schimb─ârile bru┼čte ale st─ârii de spirit ascund ┼či ele transform─âri la nivel hormonal normale dac─â e┼čti gravid─â.

Ame┼úe┼čti f─âr─â explica┼úie

Ame┼úeala ┼či letargia, chiar ┼či starea de le┼čin se afl─â pe lista indicatorilor posibili ai unei sarcini. Tot hormonii sunt de vin─â. Dereglarea hormonal─â provoac─â dilatarea vaselor sanguine ┼či sc─âderea tensiunii arteriale.