Mituri populare în sarcină

1 2 jpg jpeg

Mituri populare în sarcină: cafeaua este interzisă

Este un mit pe jumătate adevărat, căci femeile gravide pot bea în continuare o ceaşcă de cafea, pe zi, fără să pună în pericol viaţa bebeluşului. Dacă beau mai multe cafele pe zi sau alte băuturi bogate în cofeină, gravidele riscă să sufere un avort spontan.

Mituri populare în sarcină: consumul de portocale provoacă icter

Un alt mit spune că femeile gravide care mănâncă portocale ori alte fructe şi legume galbene vor naşte un bebeluş care se va îmbolnăvi de icter. Ei bine, nu este adevărat.

Nici mitul conform căruia nu trebuie ca femeile însărcinate nu au voie să mănânce somon în timpul sarcinii nu este adevărat. Ele au voie să consume acest aliment, pentru că este bogat în acizi graşi Omega-3.

Mituri populare în sarcină: trebuie sa mănânci cât pentru doi

Este un mit, căci este normal să mănânci 2.000 de calorii pe zi, în primele 6 luni de sarcină, potrivit medicilor de la Clinica Mayo. Acest lucru se schimbă în ultimele 3 luni, când este nevoie de 2.300 de calorii, zilnic.

Mituri populare în sarcină: sexul copilului, dictat de burtică Un alt mit este acela că poţi ghici sexul bebeluşului în funcţie de forma pe care o are burtica femeii însărcinate. Nimic mai fals, căci singura metodă prin care se poate afla sexul copilului este o ecografie. Mituri populare în sarcină: arsurile stomacale, indicii despre aspectul bebeluşului

Ei bine, dacă ai auzit spunându-se că dacă ai arsuri gastrice în primul trimestru de sarcină copilul tău va avea mult păr, este total neadevărat. Arsurile sunt normale pe timpul sarcinii, pentru că digestia gravidei se schimbă. Mai mult, uterul creşte şi apasă pe stomac, cauzând acest disconfort gravidei.