Mituri despre vârstă şi sarcină

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă riscurile existente în timpul sarcinii variază de la o femeie la alta, din ce în ce mai mulţi medici dau undă verde femeilor care îţi doresc să rămână însărcinate mai târziu.

Iată câteva mituri şi răspunsuri despre sarcină la 35 de ani!

Să rămâi însărcinată este uşor, chiar şi după 35 de ani. În plus, am menstruaţia regulată.

Nu este adevărat! Pe măsură ce femeile avansează în vârstă, fertilitatea scade după 35 de ani, iar şansele de a concepe un copil sunt din ce în ce mai mici. Astfel, este posibil ca după această vârstă să rămâi însărcinată mai greu sau chiar să te confrunţi cu probleme de subfertilitate.

De asemenea, femeile care rămân însărcinate după vârsta de 35 de ani au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de diabet gestaţional, endometrioză etc.

Am 35 de ani şi am ales să fiu singură. Cred că adopţia este singura mea şansă

Fals! Există multe femei care lucrează în mediul corporatist şi care, deşi nu şi-au găsit un partener stabil, au ajuns în situaţia (la vârsta) de a-şi dori un copil, dar nu au cu cine să-l conceapă.

Totuşi, tehnologia medicală a devenit tot mai avansată, astfel că ele pot deveni mame şi concepe propriul copil.

Am mai fost însărcinată de două ori. A treia sarcină va fi mai uşoară

Adevărat! În mod normal, după două sarcini, a treia naştere va fi mult mai uşoară, cu excepţia cazului în care vârsta ta este mai vanasată sau dacă suferi de boli ale tiroidei, diabet etc.

Sunt utile suplimentele din plante pentru obţinerea mai rapidă a sarcinii? Dar schimbările alimentare?

Într-adevăr, unele suplimente pe bază de plante te pot ajuta să rămâi însărcinată, în timp ce adoptarea unei alimentaţii sănătoase va ajuta cu siguranţă, mai ales dacă ai ovare polichistice.