Medicii explică! Cum sunt de fapt copiii născuţi după o fertilizare in vitro

1 2 jpg jpeg

Spre exemplu chiar şi o femeie de 50 de ani poate apela la acest serviciu, însă sarcina nu va evolua atât de uşor ca la o femeie de 30.

“Un cuplu se cheamă infertil dacă timp de un an partenerii au contact sexual regulat şi nu apare sarcina, dacă îşi doresc şi nu folosesc metode de contracepţie. Dacă femeia are mai mult de 35 de ani perioada se reduce la 6 luni. Nu toate femeile care nu pot rămâne însărcinate apelează la fertilizare în vitro. Un sfert din totalul de femei infertile ajung la această metodă. Copiii care se nasc în urma fertilizării sunt mai normali, mai sănătoşi pentru că sunt selectaţi.

Nu transferăm embrioni cu defecte sau cu aspect anormal. Nu au sensibilităţi, au aceeaşi evoluţie după a doua lună ca o sarcina obţinută natural, nu au riscuri în plus, nu sunt mai sensibili ca alţi copii sau mai bolnavi. Chiar şi femei de 49-50 de ani apelează la aşa ceva, însă au probleme cu menţinerea sarcinii din cauza vârstei” a explicat doctorul Ruxandra Dumitrescu, specialist obstetrica si ginecologie, la Antena 1.

Ce trebuie să faci după fertilizarea in vitro pentru a avea succes VEZI AICI.