Mâncăruri interzise în sarcină

1 2 jpg jpeg

Specialiştii americani de la Clinica Mayo spun că este recomandat ca o femeie însărcinată să consume 2.000 de calorii pe zi, în primele 6 luni de sarcină. Acest lucru se schimbă în ultimele 3 luni, când este nevoie de 2.300 de calorii, zilnic.

Mâncăruri interzise în sarcină: macroul

Printre alimentele pe care o gravidă trebuie să le evite se numără peştele gras, precum heringul, tonul şi macroul. Dintre aceşti peşti, macroul este cel mai predispus la a fi contaminat cu metil-mercur, o substanţă care poate contamina apa mărilor şi pe cea a oceanelor. ceea ce îţi poate pune în pericol sarcina.

Mâncăruri interzise în sarcină: alimentele care conţin carne crudă

Printre mâncărurile interzise în sarcină se mai numără şi cele de tip fast-food. Evită, de asemenea, orice preparat care are în compoziţie carne crudă sau fructele de mare crude, căci cresc riscul de apariţie a unei toxiinfecţii alimentare.

În aceeaşi categorie intră şi carnea tocată, micii, alimentele de la vânzătorii ambulanţi. Ai grijă, de asemenea, ca preparatele din carne să fie bine preparate termic.

Mâncăruri interzise în sarcină: fructe insuficent spălate

De fiecare dată când mănânci legume şi fructe crude, fii foarte atentă ca acestea să fie bine spălate. Ai grijă, de asemenea, la sursa de unde le alegi, ca să nu aibă un conţinut ridicat de pesticide.

De asemenea, femeile gravide trebuie să acorde o mare atenţie ouălor. Acestea trebuie să fie proaspete.

Alte sfaturi importante

O femeie însărcinată nu are voie să consume alcool, ca să fie sigură că va naşte un copil sănătos. De asemenea, şi fumatul este interzis în sarcină. Şi laptele crud, nepasteurizat, se numără printre mâncărurile interzise în sarcină.