Lucruri nepemise în timpul sarcinii

1 2 jpg jpeg

În acest scop îţi aducem la cunoştinţă ce trebuie şi ce nu trebuie să faci pe perioada sarcinii, pentru ca bebeluşul tău să se dezvolte în siguranţă.

Nu ai voie să iei medicamente

Este foarte important ca în timpul celor nouă luni de sarcină, dar şi în timpul alăptării să nu iei medicamente. Compuşii din pastile intră în circuitul sangvin şi pot trece de placentă, implicit ajung în sângele fătului, putându-i afecta dezvoltarea. Singurele excepţii sunt medicamentele indicate de medic.

În cazul în care suferi de o afecţiune gravă care necesită tratament medicamentos, trebuie neapărat să consulţi un specialist care îţi poate prescrie pastile care nu pot afecta sarcina..

Citeşte şi: VIDEO: Vrei să rămâi însărcinată? Iată de ce să ţii cont!

Renunţă la fumat

Riscurile pe care le presupune fumatul sunt si mai mari în timpul sarcinii, respectiv a alptării. Cercetătorii danezi au observat că femeile însărcinate care fumează au o producţie mai scăzută a substanţelor chimice care relaxează vasele de sânge.

Acest lucru duce la reducerea fluxului sangvin către uter şi la probleme de dezvoltare a fătului. El poate avea o greutate şi o lungime mai mică la naştere.

Astfel, numeroase studii au arătat că bebeluşii femeilor care au fumat pe parcursul sarcinii cântăresc cu aproape 25% mai puţin decât cei născuţi din mămici nefumătoare.

Citeşte şi: VIDEO Adevărul despre fumatul în timpul sarcinii

Nu poţi consuma alcool

Alcoolul se numără printre substanţele pe care trebuie să le eviţi pe parcursul celor nouă luni de sarcină, mai ales că el poate afecta dezvoltarea normală a fătului.

Consumat des în timpul sarcinii, el poate ajunge la făt şi îi poate afecta sănătatea. Pentru că bebeluşul tău este atât de mic, corpul lui descompune alcoolul mult mai încet. Din acest motiv, alcoolul rămâne în sângele bebeluşului mult mai mult decât rămâne în sângele mamei. Acest lucru poate avea efecte dăunătoare ireversibile asupra dezvoltării micuţului.

: