Indigestie în sarcină? Aşa o combaţi!

1 2 jpg jpeg

Bea ceai de ghimbir sau de turmeric

Ghimbirul este folosit cu succes în caz de indigestie, deci dacă ai probleme cu stomacul prepară un ceai de ghimbir. Este indicat să-l bei şi preventiv, cu 30 de minute înainte de masă. În acest fel, vei avea o digestie mai uşoară. Adaugă ghimbir şi în salate sau preparate culinare. Totuşi, nu exagera, ci foloseşte o cantitate mică de ghimbir pe zi, maximum 1 gram. Şi turmericul este cunoscut pentru proprietăţile vindecătoare şi pentru faptul că domoleşte simptomele indigestiei. Foloseşte acest condiment pentru a-ţi face un ceai sau pune-l în mâncăruri, la fel cum procedezi cu ghimbirul.

Mănâncă puţin şi des

Când ai stomacul plin ai un risc mai mare de indigestie. Pentru a o preveni, înlocuieşte cele 3 mese principale cu mese luate mai des, în porţii mici, care sunt mai uşor de digerat. Reţine şi că ai nevoie de o dietă variată, pentru ca bebe să primească toate substanţele nutritive de care are nevoie.

Evită să te întinzi după masă

Pentru a reduce hiperaciditatea stomacală şi arsurile digestive, mănâncă cu 2-3 ore înainte de a te culca şi atunci când te aşezi în pat, ridică umerii şi capul mai sus de restul corpului cu ajutorul unor perne.

Ţine la îndemână câteva banane

Cu ajutorul bananelor îţi revii mai repede după o indigestie. Bananele şi mărul copt sunt printre singurele fructe care îţi protejează stomacul. Cea dintâi conţine flavonoide care fac din ea un antiacid natural.

Alege alimente care previn tulburările digestive

Îmbunătăţeşte-ţi digestia cu ajutorul unor alimente benefice în sarcină, cum sunt iaurtul, sana, chefirul, laptele bătut, care conţin probiotice şi cereale integrale, fructe şi legume, care îţi aduc un plus de fibre. Probioticele susţin sistemul imunitar şi asimilarea corectă a substanţelor nutritive. Fibrele previn balonarea şi favorizează eliminarea toxinelor şi funcţinarea bună a sistemului digestiv. Dintre fructe, citricele stimulează secreţia pancreasului care susţine procesul de digestie.

Ţine un jurnal culinar

Pentru a reduce riscul de indigestie, redu consumul de condimente şi cafea. Totuşi, este posibil ca unele alimente sănătoase să nu-ţi facă bine, de aceea este indicat să păstrezi un jurnal în care să notezi ce ai mâncat pentru a depista ce îţi dă tulburări digestive.