Iată ce trebuie să ştii despre naşterea prin hipnoză

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că această metodă are beneficii uriaşe atât pentru copil, cât şi pentru mamă. Sunt normale durerile naşterii? Naştere nu este un proces uşor; este unul în care ţipi, urli şi îţi vine să te urci pe pereţi, nu-i aşa? Se spune că nicio durere nu este mai mare ca durerile naşterii. Dar oare aşa să fie? Cât din aceste dureri sunt normale, naturale şi cât din ele au fost învăţate, inoculate în mintea noastră de-a lungul timpului? "Nu există un singur film în care să poţi vedea o naştere fără să fie însoţită de dramă, de oameni agitaţi şi de cele mai multe ori de mămici urlând. Practic, fără să realizăm, ăsta este standardul după care ne orientăm şi la care ne raportăm când ne gândim la naştere", spune hipnoterapeutul Eugen Popa (contact@eugencpopa.ro).

2 png png

Dar nu este obligatoriu să fie aşa. Naşterea cu ajutorul hipnozei prezintă o cu totul altă viziune, una care pentru cei mai mulţi oameni reprezintă un fel de scenă dintr-un film ştiinţifico-fantastic.

"O femeie care învaţă şi practică tehnicile care o vor ajuta să nască fără durere, nu doar că nu trece prin vreun chin la naştere ci chiar mai mult, trăiesc acele momente la intensitate maximă, de bucurie, fericire şi împlinire. Deşi pare absurd, există persoane care trăiesc o stare de orgasm în momentul naşterii", adaugă hipnoterapeutul.

Cum se poate aşa ceva te întrebi? Răspunsul este simplu: Antrenându-ţi mintea!

Cum îţi antrenezi mintea? Folosind hipnoza.

"Hipnoza te ajută să pătrunzi în universul minţii tale şi să schimbi, să modifici, să alterezi sau adaugi ori să elimini acele crezuri sau idei limitatoare sau generatoare de durere.

Se ştie că modul în care privim lucrurile este în corelaţie directă cu felul în care acele lucruri ne afectează. Dacă privim naşterea ca pe cea mai mare durere, atunci de asta vom avea parte", mai spune Eugen Popa.

Dacă în schimb ne antrenăm mintea şi o folosim pentru a ne relaxa, a ne calma şi a ne bucura de acest moment extraordinar al vieţii, atunci automat şi percepţia noastră asupra acestui moment se schimbă şi drept urmare şi trăirile fizice şi psiho-emoţionale.

"Oricine poate să înveţe acest lucru. Există astăzi în România experţi care oferă programe şi servicii pentru a ajuta părinţii, (taţii au şi ei un rol important) să aibă o naştere uşoară şi frumoasă. De ce să ne fie mai greu când poate să ne fie mai uşor? De ce să ne chinuim când putem să chiuim de bucurie? Cunoaşterea există, expertiza există, posibilitatea există. Ce mai aştepţi?", conchide specialistul.