Gingii care sângerează pe durata sarcinii? Iată ce soluţii ai!

1 gravida jpg jpeg

Statisticile indică faptul că jumătate dintre femeile gravide se confruntă pe durata sarcinii cu gingii care sângerează, cauza principală fiind nivelul crescut de progesteron, un hormon care, printre altele, favorizează înmulţirea bacteriilor ce sensibilizează gingiile.

Din cauza sensibilit─â┼úii crescute de la nivel gingival ┼či a ├«nmul├óirii bacteriilor apare inflama┼úia care favorizeaz─â s├óngerarea la periaj.  ├Än unele cazuri, gingiile se umfl─â, aceste manifest─âri fiind simtomele gingivitei de sarcin─â care apare, de obicei, dup─â a doua lun─â de sarcin─â.

Igienă riguroasă în fiecare zi

Respectarea igienei riguroase este obligatorie pentru a combate gingivita de sarcin─â. Pentru spa┼úiile inerdentare se folose┼čte a┼úa dentar─â, iar periajul cu periu┼úa de din┼úi ar trebui s─â se fac─â dup─â fiecare mas─â, prin mi┼čc─âri delicate utiliz├ónd o past─â de din┼úi antitartru. De asemenea, este util─â folosirea apei de gur─â care reu┼če┼čte s─â distrug─â bateriile la care nu se ajunge altfel. C├ónd iei mas─â f─âr─â s─â ai posibilitate s─â te speli pe din┼úi, este util s─â folose┼čti ca m─âsur─â de urgen┼ú─â o gum─â cu xilitol, care spore┼čte secre┼úia salivar─â ┼či cur─â┼ú─â din┼úii, inhib├ónd placa dentar─â.

Voma din primele luni de sarcin─â afecteaz─â dantura

Dac─â ave┼úi gre┼úuri ├«nso┼úite de vom─â, este obligatoriu s─â neutraliza┼úi aciditatea cauzat─â la nivelul gurii cl─âtindu-v─â imediat. Alimenta┼úia trebuie s─â fie format─â din alimente s─ân─âtoase, ├«n special cele bogate ├«n vitamine din complexul B. Un remediu de utilizat acas─â este cl─âtirea gurii cu o solu┼úie pe baz─â de  sare, ob┼úinut─â din o linguri┼ú─â de sare la 1 can─â de ap─â caldu┼ú─â. Dac─â preferi s─â rezolvi problema la stomatolog, ┼úi se va recomanda deratraj bl├ónd, f─âr─â traumatizarea gingiilor, prentru ├«ndep─ârtarea pl─âcii bacteriene.