Ela Craciun recomanda solutii pentru ameliorarea durerilor de spate din timpul sarcinii

1 2 jpg jpeg

Gravida in 8 luni, Ela a povestit pe

care sunt solutiile la care apeleaza pentru ameliorarea acestor dureri. Acest lucru se intampla pentru ca muschii si coloana ajung sa sustina o greutate suplimentara, iar articulatiile si ligamentele sunt inmuiate de hormonul numit relaxina.

1. Evitati sa ridicati greutati – E o perioada in care ar trebui sa fim menajate, deci nu ar trebui sa va chinuiti prea tare cu sacosele de cumparaturi. Daca totusi sunteti nevoite sa ridicati ceva greu, trebuie sa va asigurati ca faceti asta in mod corect. Nu va aplecati brusc; indoiti genunchii, ghemuiti-va si ridicati-va ajutandu-va de picioare, la fel de usor, fara miscari bruste.

2. incercati sa stati cat mai comod – Cand stati jos, incercati sa va asezati pe fotolii sau scaune comode. Daca nu aveti posibilitatea asta, puneti-va la spate o perna mica. si incercati sa stati cat mai drepte, dar nu intr-o pozitie nefireasca si nu impingeti abdomenul in fata.

3. Nu stati prea mult in picioare – Daca inca lucrati si sunteti nevoite sa petreceti multe ore in picioare, asigurati-va ca faceti pauze regulat pentru a sta jos.

4. Alegeti o vestimentatie adecvata – Optati pentru pantaloni sau haine de gravida care sa va sustina abdomenul si evitati pe cat posibil mersul pe tocuri.

5. Dormiti in pozitia corecta – Cand vine vorba de odihna, salteaua joaca un rol foarte important. Ar fi bine sa alegeti o saltea ferma, pe care sa stati cat mai bine. incercati sa dormiti pe spate sau sa alternati partile, dar nu dormiti pe burta. Pentru a va face somnul mai confortabil puteti folosi o perna de sarcina, iar daca nu aveti una speciala, puteti incerca sa tineti o perna intre genunchi si una sub burtica.

6. Faceti cateva exercitii – inainte de a incepe orice program, trebuie sa va consultati cu medicul vostru.