Durerea de cap revine? Poate fi semnul unei sarcini!

1 2 jpg jpeg

Durerea de cap nu cedează uşor Greaţa, însoţită de vărsături, lipsa menstruaţiei sunt semne evidente ale unei sarcini. La acestea se pot adăuga durerile de cap care revin sau care nu dispar prea uşor. Dacă ai deja un test pozitiv, alege medicamente cu acetaminofen, ca paracetamolul simplu, pentru a reduce intensitatea durerilor fără a afecta dezvoltarea lui bebe. Consultă medicul de familie, apoi un ginecolog care îţi va urmări sarcina şi-ţi va da sfaturi pe tot parcursul ei, când ai probleme de sănătate. Durerile de spate sunt normale

Pe lângă durerile de cap se pot ivi şi cele de spate. În primele 3 luni de sarcină, ligamentele devin mai moi, pentru a permite mărirea uterului în timpul sarcinii, de aceea aceste dureri sunt absolut normale. Dacă ţi se par greu de suportat, cere sfatul medicului tău!

Modificările hormonale favorizează dilatarea vaselor de sânge, hipotensiunea (scăderea tensiunii arteriale). Din aceste cauze este posibil să te simţi ameţită şi fără energie.

E drept că femeile sunt mai sensibile, dar în timpul sarcinii sensibilitatea se exacerbează. Dacă ţi se întâmplă să izbucneşti în plâns din nimic sau să treci rapid de la o stare la alta este posibil să fii însărcinată.

Cu toate că te odihneşti îndeajuns de mult, tot te simţi obosită. După ora prânzului mai ales tot ce-ţi doreşti este să mai tragi un pui de somn şi începe să-ţi fie tot mai greu să te concentrezi. Oboseala aceasta şi stările de somnolenţă sunt alte semnale că este posibil să fii gravidă.