Din ce lun─â au voie gravidele la mare?

1 2 jpg jpeg

Răspunsu este da. Femeile gravide au voie să mergă la mare, dar numai după primele 3 luni de sarciă. Primele trimestru este esenţial pentru dezvoltarea fătului. Cei mai mulţi dintre medici recomandă femeilor însărcinate să amâne deplasarea la mare în această perioadă. Din luna a treia pot merge pe litoral, dar nu au voie să stea foarte mult la plajă.

De asemenea, gravidele trebuie s─â foloseasc─â creme de protec┼úie solar─â cu factor ridicat, costume de baie ├«ntregi ┼či ├«n culori deschise ┼či vor purta neap─ârat p─âl─ârie/┼čapc─â. Vor petrece c├ót mai pu┼úin timp pe plaj─â, sub umbrele ┼či c├ót mai mult ├«n spa┼úii cu climatizare ┼či temperaturi potrivite.

Cite┼čte ┼či:

Mi┼čcarea, benefic─â pentru gravide

Cele mai frecvente gre┼čeli ale gravidelor

De┼či femeilor gravide le este permis s─â mearg─â la mare, mai potrivit pentru ele ar fi, ├«ns─â, o vacan┼ú─â la munte. La munte temperaturile sunt mai sc─âzute dec├ót pe litoral, de aceea riscul apari┼úiei arsurilor solare, dar ┼či a altor probleme estivale este mai mic.

Plimb─ârile mai lungi sunt recomandate doar pentru gravidele care nu au nici un fel de probleme de s─ân─âtate. Dac─â ┼čtii c─â sarcina ta este una cu probleme, atunci trebuie s─â ├«ntrebi medicul c├ót efort po┼úi s─â faci, dar ┼či care sunt sfaturile pe care trebuie s─â le respec┼úi pe perioada c─âl─âtoriei.