Cum tratezi durerile de gât în sarcină

1 2 jpg jpeg

Dacă erai obişnuită să te tratezi cu anumite medicamente atunci când apărea durerea de gât, în timpul sarcinii e indicat să nu iei decât ceea ce îţi recomandă medicul sau să apelezi la remedii simple şi naturale.

Gargara cu sare este unul dintre cele mai sigure remedii pentru durerile de gât apărute în timpul sarcinii. Sarea are proprietăţi antiseptice şi antimicrobiene şi reduce inflamaţiile. Adaugă o jumătate de linguriţă de sare într-o ceaşcă de apă caldă şi amestecă bine până se dizolvă. Ia o gură din lichidul obţinut şi fă gargară timp de 30 de secunde, apoi scuipă. Continuă până când ceaşca se goleşte.

Inhalaţiile cu uleiuri esenţiale ar putea să-ţi uşureze şi ele durerile de gât. Umple un castron cu apă fierbinte şi toarnă în vas câteva picături de ulei de mentă sau de eucalipt. Pune-ţi un prosop pe cap, acoperind şi vasul şi inspiră timp de 20 de minute aburii mentolaţi. Fă inhalaţii de două ori pe zi.

În cazul în care durerile de gât sunt provocate de aciditatea gastrică, ghimbirul reprezintă o soluţie potrivită prin care să le vii de hac. Uleiurile volatile şi fenolii din ghimbir neutralizează acidul gastric şi te scapă de durerile de gât. Toarnă 1 cană de apă fierbinte peste 1 linguriţă de ghimbir ras şi lasă la infuzat timp de 15 minute. Strecoară ceaiul şi bea-l cât încă este cald. Nu depăşi două căni de ceai de ghimbir pe zi, băute după ce ai luat masa.

Durerile de gât se pot agrava pe timpul nopţii din cauza aerului închis din cameră. Foloseşte un deumidificator în timp ce dormi sau pune un vas cu apă lângă o sursă de căldură pentru a îmbunătăţi calitatea aerului şi a respira mai uşor.