Cum tratăm infertilitatea? Medicii spun că este o problemă de cuplu, nu a femeii sau a bărbatului

1 2 jpg jpeg

Şi totuşi, atunci când ambii parteneri se ştiu sănătoşi, fără vreo boală cronică, de ce nu apare totuşi sarcina?

Atunci când un cuplu îşi doreşte copii, întreţine raporturi sexuale regulate şi neprotejate pe o durată de 12 luni, dar nu obţine sarcina, este bine să nu mai amâne programarea la un medic specialist în infertilitate,

“Un caz de infertilitate înseamnă atunci când avem mai mult de un an contact sexual regulat şi neprotejat şi nu avem sarcina. Nu se poate spune că este o problema la soţie sau la soţ, ci infertilitate la nivel de cuplu. Dacă este o problemă la soţie sau la soţ, nu se poate separa. Astăzi 95% din cazuri se rezolvă. Infertilitatea este ca orice altă boală, dacă cineva se îmbolnăveşte azi, îl arătăm cu degetul? Nu… La un cuplu îţi dai seama cât de sudate sunt relaţiile şi care este atmosfera la cuplul respectiv. Problema de infetilitate la femei nu este un lucru pe care o femeie să îl primească bine.

Când vezi că nu poţi face un copil, vine stresul. Multe femei leagă feminitatea cu fertilitatea. Gândul lor este că dacă nu pot avea un copil nu sunt 100% femei. Foarte multe consideră că dacă nu îi fac soţului un copil o să le părăsească. Până la un punct este un sentiment firesc, dar diferenţa este totuşi la ce nivel şi depresia vine când o femeie nu se mai simtă dorită. Este o boală ce trebuie vindecată, ca orice altă boală” a spus medicul Andreas Vythoulkas la Antena 3.