Cum te ajuta testele de ovulaţie

1 2 jpg jpeg

Testul de ovulaţie se efectuează în baza probelor de urină. Acesta stabileşte dacă a crescut nivelul hormonului luteinizant (HL) în urină, lucru care se întâmplă cu o zi-două înainte de ovulaţie.

Dacă este detectată prezenţa crescută a acestui hormon, înseamnă că te afli în perioada fertilă, atât în ziua detectării, cât şi în următoarea. Deci, este perioada cea mai bună să faci dragoste cu partenerul tău, ca să rămâi însărcinată.

Cum se efectuează

Un astfel de test este disponibil în mai multe modele, în funcţie de compania producătoare şi poate fi cumpărat de la orice farmacie. Se efectuează potrivit prospectului, în orice moment al zilei.

Condiţia obligatorie ca să afli perioada fertilă prin această metodă e să ştii cât durează ciclul tău menstrual. Interpretarea acestor teste de ovulaţie se face conform instrucţiunilor care apar pe prospect.

Şi ecografia îţi poate fi de ajutor

O femeie poate afla dacă se află în perioada fertilă şi prin alte metode. Pot apela la analize medicale de dozare hormonală, cel mai fidel indicator al ovulaţiei.

Şi în urma unei ecografii pelviene poate fi aflat acest lucru, însă trebuie efectuată în mai multe zile. Ovulaţia este dezvoltarea şi eliberarea unui ovul, apt pentru a fi fecundat de spermatozoid. Perioada de ovulaţie este, de obicei, la jumătatea intervalului dintre două menstruaţii. Un ovul trăieşte între 12 şi 24 ore.

Testele de ovulaţie pot fi cumpărate de la farmacie.