Cum se explic─â str─âlucirea femeilor din timpul sarcinii

1 2 jpg jpeg

Frumuseţea unei femei însărcinate este reală, nu este numai o vorbă din popor. Se datorează mai multor factori. În primul rând, o femeie însărcinată este mai fericită doar la gândul că urmează să devină mamă.

Un ten str─âlucitor

Schimbările hormonale care au loc în perioada sarcinii duc la dispariţia acneei, problemă cu care se confruntă unele femei. Astfel, tenul lor va fi unul strălucitor, perfect.

De asemenea, tenul cap─ât─â o culoare rozalie, natural─â, datorit─â circula┼úiei sangvine care se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte, care face o femeie s─â arate de-a dreptul ├«nc├ónt─âtor.

Mai mult, din al doilea trimestru de sarcină, când femeile încep să reţină apă, pielea este mai bine hidratată, ceea ce înseamnă că va fi mai catifelată, iar ridurile mai estompate.

P─âr s─ân─âtos

O alt─â transformare benefic─â este legat─â de p─âr, care va c─âp─âta un aspect mai s─ân─âtos. Firele de p─âr devin mai str─âlucitoare, iar uneori pigmentul se ├«nchide la culoare. Peste 95% din totalul firelor de p─âr vor c├ó┼čtiga ├«n lungime, pentru c─â faza de cre┼čtere, dar ┼či cea de regenerare se prelunge┼čte, potrivit dermatologului Doris Day, de la New York University Center, citat─â de everydayhealth.com.

În timpul sarcinii, corpul femeii produce mai mult estrogen, hormon care scade căderea părului.

Unghii mai lungi

Tot de-a lungul sarcinii unghiile cresc mai repede dec├ót de obicei, ceea ce este o veste excelent─â. Acest lucru se datoreaz─â schimb─ârilor hormonale care se petrec ├«n corpul uman. ├Äns─â unele femei se pot confrunta cu apari┼úia unghiilor fragile, mai ales la v├órfuri, ceea ce ├«nseamn─â c─â se vor rupe u┼čor.