Cum se explică strălucirea femeilor din timpul sarcinii

1 2 jpg jpeg

Frumuseţea unei femei însărcinate este reală, nu este numai o vorbă din popor. Se datorează mai multor factori. În primul rând, o femeie însărcinată este mai fericită doar la gândul că urmează să devină mamă.

Un ten strălucitor

Schimbările hormonale care au loc în perioada sarcinii duc la dispariţia acneei, problemă cu care se confruntă unele femei. Astfel, tenul lor va fi unul strălucitor, perfect.

De asemenea, tenul capătă o culoare rozalie, naturală, datorită circulaţiei sangvine care se îmbunătăţeşte, care face o femeie să arate de-a dreptul încântător.

Mai mult, din al doilea trimestru de sarcină, când femeile încep să reţină apă, pielea este mai bine hidratată, ceea ce înseamnă că va fi mai catifelată, iar ridurile mai estompate.

Păr sănătos

O altă transformare benefică este legată de păr, care va căpăta un aspect mai sănătos. Firele de păr devin mai strălucitoare, iar uneori pigmentul se închide la culoare. Peste 95% din totalul firelor de păr vor câştiga în lungime, pentru că faza de creştere, dar şi cea de regenerare se prelungeşte, potrivit dermatologului Doris Day, de la New York University Center, citată de everydayhealth.com.

În timpul sarcinii, corpul femeii produce mai mult estrogen, hormon care scade căderea părului.

Unghii mai lungi

Tot de-a lungul sarcinii unghiile cresc mai repede decât de obicei, ceea ce este o veste excelentă. Acest lucru se datorează schimbărilor hormonale care se petrec în corpul uman. Însă unele femei se pot confrunta cu apariţia unghiilor fragile, mai ales la vârfuri, ceea ce înseamnă că se vor rupe uşor.