Cum ne revenim după naştere! Atât după cezariană cât şi după cea naturală

1 2 jpg jpeg

Medicii explică de fapt care sunt paşii prin care poţi să fii din nou într-o formă de invidiat.

“Cam la un an după naştere ne aşteptăm să revenim la forma de dinainte de naştere. nu este bine să avem aşteptări prea crescute şi să ne gândim că în două luni va fi cum era înainte. Revenirea se face treptat. Depinde şi de kilogramele acumulate în timpul sarcinii. Dacă femeile alăptează atunci revenirea este mai rapidă, însă trebuie să ţinem cont că revenirea la forma maximă nu înseamnă să ne înfometam. Avem nevoie de o dietă echilibrată care să asigure atât mamei şi cât copilului vitaminele necesare. Nu este important cum naştem prin cezariană sau natural” a spus Ruxandra Plesea, medic nutriţionist, la Antena 1.

“Dacă sarcina este una sănătoasă şi avem acordul medicului putem începe din timpul sarcinii cu exerciţii uşoare sau dacă am făcut şi înainte atunci putem continua. În cazul doamnelor care nasc prin cezariană poate este nevoie de până la 6 luni perioadă de repaos, cele care nasc natural pot începe exerciţiile uşoare după 3 săptămâni. Când avem o naştere prin cezariană programul de refacere post natală înseamnă o mai mare atenţie la musculatura abdominală şi o reechilibrare a posturii. Când naştem natural putem începe cu antrenamente de tonifiere la saltea, cu greutăţi şi apoi antrenamente cardio” a explicat Cori Grămescu, coach de nutriţie.

Trebuie să ştii, totuşi, că recuperarea după naşterea pe cale naturală este, în general, mai rapidă decât cea prin cezariană.

Slăbeşti în timpul alaptării?

Alăptarea ajută, mai ales în primele luni de la naştere. Femeile care alaptează ard calorii, astfel că este posibil să slăbească mai repede şi cu mai puţin efort decât cele care nu alaptează.

Grăsimea acumulată pe timpul sarcinii începe procesul de ardere, mai ales dacă alaptezi şi faci puţină mişcare. Este nevoie de câteva săptămâni bune pentru ca rezultatele să fie vizibile. Alăptarea arde aproximativ 500 de calorii pe zi, deci poate ajuta, însă nu face minuni pentru siluetă. Totuşi, cu cât alăptezi mai mult timp, cu atât arzi mai multe calorii, mai ales că abia după 4-6 luni, organismul se resetează după această nouă rată metabolică.

Fă mişcare alături de micuţul tău

În primele luni de după naştere este greu să găseşti timp pentru a face sport. Dacă vrei totuşi să fii în formă, poţi să apelezi la accesoriile pentru copii care îţi permit să-l iei pe micuţ cu tine în parc, la alergat sau pe bicicletă. Mai mult decât atât, bebeluşul tău poate juca rolul greutăţilor pe care le ridici pentru a-ţi tonifia braţele. Fii inventivă fără a-l pune în pericol în vreun fel pe micuţ.

Efortul fizic moderat este indicat pentru o mămică care vrea să slăbească. Fie că este vorba despre o plimbare mai rapidă în jurul blocului sau în parc, ori de anumite cursuri de yoga sau aerobic dedicate proaspetelor mămici, efortul fizic tonifică muşchii abdomenului şi arde calorii.

Asigură-te că organismul tău este pregătit, înainte de a începe antrenamente fizice regulate. Specialiştii recomandă să aştepţi în jur de 6 săptămâni până să începi exercitiile fizice.