Cum ├«┼úi preg─âte┼čti corpul ├«nainte de sarcin─â

Cum ├«┼úi preg─âte┼čti corpul ├«nainte de sarcin─â jpeg

Multe femei am├ón─â acest moment, de a deveni mame, din varii motive, justificate. Au nevoie de siguran┼ú─â financiar─â, au nevoie s─â g─âseasc─â partenerul potrivit, ├«┼či doresc s─â ├«┼či ├«ndeplineasc─â anumite dorin┼úe, s─â ating─â ┼úeluri profesionale. Totul este firesc ┼či frumos, dar nu trebuie s─â uit─âm c─â ┼čansele de a concepe un copil scad odat─â cu ├«naintarea ├«n v├órst─â. Dac─â te g├ónde┼čti s─â ├«┼úi ├«ntemeiezi o familie ├«n viitorul nu foarte ├«ndep─ârtat, urmeaz─â de ├«ndat─â ace┼čti pa┼či!

Alege cu grij─â metoda contraceptiv─â

├Än caz c─â nu ┼čtiai, multe femei apeleaz─â la metode de contracep┼úie, indicate de medic, nu doar pentru a preveni o sarcin─â nedorit─â. Produsele care au la baz─â concentra┼úii de hormoni pot regla tulbur─âri care provoac─â fibroame, endometrioz─â, adenomioz─â, chisturi ┼či multe altele.

Problema este c─â hormonii de natur─â sintetic─â nu rezolv─â ┼či deregl─ârile hormonale care ne afecteaz─â ├«n perioada menstrua┼úiei sau care influen┼úeaz─â negativ fertilitatea. Cu c├ót renun┼úi mai repede la metoda de contracep┼úie utilizat─â ┼či abordezi altfel activitatea hormonal─â, cu at├ót recuperezi mai mult timp. Mai precis, la┼či timp sistemului endocrin s─â se refac─â ┼či s─â func┼úioneze la capacitate maxim─â. Discut─â cu medicul ginecolog inten┼úiile tale, pentru ca ├«mpreun─â s─â pute┼úi stabili un plan legat de preg─âtirea pentru sarcin─â.

Cum ├«┼úi preg─âte┼čti corpul ├«nainte de sarcin─â.┬áMonitorizeaz─â menstrua┼úia ┼či sindromul premenstrual

Imediat ce renun┼úi la metoda de contracep┼úie, instaleaz─â-┼úi aplica┼úii care s─â te ajute s─â monitorizezi durata ciclului menstrual. Este foarte important s─â ┼čtii dac─â menstrua┼úia vine la 28 de zile, mai devreme sau mai t├órziu. Astfel, vei avea un control mai mare asupra perioadei de ovula┼úie, c├ónd ┼čansele de a r─âm├óne ├«ns─ârcinat─â sunt optime. Simptomele care anun┼ú─â instalarea menstrua┼úiei sunt ┼či ele esen┼úiale pentru preg─âtirea corpului ├«n vederea sarcinii. Contoriz├ónd fiecare semn transmis de corp ├«n perioada critic─â a lunii, po┼úi afla ce caren┼úe nutri┼úionale ┼či hormonale po┼úi regla. Medicul ├«┼úi va recomanda tratamente care ├«mbun─ât─â┼úesc echilibrul dintre estrogen ┼či progesteron.

Cum ├«┼úi preg─âte┼čti corpul ├«nainte de sarcin─â. Mizeaz─â pe produse naturale

Cu ceva timp ├«nainte s─â r─âm├ói ├«ns─ârcinat─â, ├«ncepe s─â limitezi consumul de produse nes─ân─âtoase. ├Änlocuie┼čte alimente care au ├«n componen┼ú─â aditivi, E-uri ┼či alte substan┼úe chimice cu produse care protejeaz─â s─ân─âtatea hormonal─â. Renun┼ú─â la produsele care con┼úin triclosan, de exemplu. Acesta se g─âse┼čte ├«n produse de igien─â a m├óinilor, chiar ┼či ├«n pasta de din┼úi. Substan┼úa aceasta a dovedit c─â scade ┼čansele de fertilitate at├ót la femei, c├ót ┼či la b─ârba┼úi.