Cum îţi creşti şansele de a rămâne însărcinată după 35 de ani

1 2 jpg jpeg

O femeie se naşte cu două-trei milioane de ovule. După ce trece de vârsta de 35 de ani, probabilitatea de a rămâne gravidă într-un an de încercări se situează undeva în jurul valorii de 54%.

Fără stres

Pentru o femeie trecută de 35 de ani nu este la fel de uşor ca atunci când are 20 de ani să rămână însărcinată, pentru că nu se mai află în perioada în care fertilitatea este cea nai ridicată.

Cel mai mare duşman al celor care vor să rămână însărcinate după această vârstă este stresul şi teama de a nu reuşi să conceapă, spune Susie Gower, expertă în probleme de fertilitate, citată de sofeminine.co.uk. Tocmai stresul şi aceste griji reduc şansele de a concepe, de aceea este foarte important să elimini sursele de stres. Trebuie să fii cât mai relaxată.

Mergi la un consult de specialitate

Este foarte important să mergi la un consult, atât la medicul de familie, cât şi la un ginecolog, pentru un set de analize. O astfel de consultaţie este menită să te ajute să creşti şansele de a concepe, asigurându-te că eşti perfect sănătoasă sau că vei trata eventualele afecţiuni de care suferi.

Adoptă un stil de viaţă sănătos

O dietă echilibrată, dar şi exerciţiile fizice regulate cresc şi ele şansele unei femei de a rămâne însărcinată după ce a trecut de 35 de ani. În cazul în care eşti fumătoare, renunţă la acest viciu. De asemenea, nu face exces de băuturi alcoolice.

Este important să mănânci mâncăruri bogate în acizi graşi Omega 3, în zinc, magneziu, vitamina B6 şi vitamina C.

Calculează perioada fertilă

Este foarte important să calculezi perioada fertilă, pentru că în aceste zile ai cele mai multe şanse de a rămâne gravidă. De asemenea, este recomandat ca şi partenerul tău să facă un test de fertilitate.