Cele mai bune fructe în timpul sarcinii. Top recomandări

1 2 jpg jpeg

Sarcina este perioada cea mai frumoasă din viaţa unei femei. Chiar dacă la început senzaţia de greaţă şi rău apare destul de des, femeile gravide sunt extrem de sensibile, frumoase şi radiante. Fiecare sarcină este diferită şi de obicei pe durata sarcinii orice viitoare mămică mănâncă tot ce este mai bun şi sănătos pentru bebeluşul ei. Fructele sunt surse bogate în vitamine şi sunt absolut necesare în timpul sarcinii. Iată cele mai bune fructe în sarcină, cu care să vă vitaminizaţi pe voi şi pe micuţi. Chiar dacă nu simţi nevoia de fructe în sarcină ar fi bine să te forţezi să mănânci, te ajută la digestie, te păstrează în formă până la naştere şi îţi păstrează elasticitatea tenului şi pielii. În plus, vitaminele şi elementele conţinute în fructe ajută la o dezvoltare optimă a fătului (dezvoltarea vederii, a oaselor, ţesuturilor şi celulelor), dar şi la prevenirea unor malformaţii congenitale grave. Pe durata sarcinii nevoia de vitamine şi proteine creşte, ceea ce este foarte normal, fătul are nevoie ca şi tine de vitamine pentru a se dezvolta cum trebuie. Pe măsură ce creşte sarcina, ai nevoie de mai multe vitamine, deci nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta fructele şi legumele proaspete.

Cele mai bune fructe în timpul sarcinii. Nu uitaţi de afine şi nuci!

Înainte de hrană, copiii încă din timpul sarcinii se hrănesc cu dragoste. Ultimii 20 de ani de studii asupra ecografiilor la copiii nenăscuţi au demonstrat că aceştia percep şi răspund încă de la o vârstă foarte mică de gestaţie la emoţiile, stările, sunetele şi mişcările părinţilor lor şi a lumii înconjurătoare.

Faptul că pruncii participă la viaţă noastră încă de la concepţia lor şi faptul că toate gândurile mamei şi simţirile în legătură cu partenerul de viaţă şi lumea din jur este un lucru deja ştiut. Iar alimentaţia sănătoasă în timpul sarcinii, dar şi purtarea cu grijă încă din burtică are consecinţe profunde asupra dezvoltării lor.

Printre cele mai bune fructe în sarcină amintim avocado, bogat în acizi graşi Omega 3, vitamine şi minerale, potasiu şi fibre naturale. Are de două ori mai mult potasiu decât banana şi este foarte bun în timpul sarcinii. Conţine fier, care este foarte important în timpul sarcinii. Anemia prin deficit de fier este o mare problemă la nivel global. Statisticile au arătat că 30% din populaţia globului suferă de anemie din cauza deficienţei de fier, gravidele şi copiii mici fiind cei mai afectaţi.

Printre cele mai bune fructe în sarcină mai sunt afinele, strugurii, caisele, grepfrut, cireşe, pepene galben, mango, papaya, kiwi, pere, mere, ananas, mure, căpşuni, portocale. Deci alimentaţia bogată în fructe, legume, verdeţuri, seminţe, cereale dar şi nuci provenite din agricultura ecologică este cea mai bună sursă de nutrienţi pe timpul sarcinii.