Ceaiuri pe care le pot bea gravidele

1 2 jpg jpeg

Ceaiuri pe care le pot bea gravidele: de ghimbir

Acest ceai este ideal pentru ameliorarea greţurilor care apar de regulă de dimineaţă, în special în primul trimestru de sarcină. De asemenea, este de ajutor în procesul de digestie. Şi ceaiul de lămâie este indicat gravidelor. Nu trebuie să bei mai mult de două căni pe zi, spun specialiştii.

Ceaiuri pe care le pot bea gravidele: de mentă

Menta este ideală pentru relaxarea muşchilor stomacului, de aceea ajută la reducerea greţurilor din timpul sarcinii. Şi ceaiul de roiboos este bun pentru femeile însărcinate, căci este o sursă bună de magneziu şi de calciu. De asemenea, este bogat în antioxidanţi.

Ceaiuri pe care le pot bea gravidele: de măceşe

Măceşele sunt o bogată sursă de vitamina C, ceea ce îl recomandă pentru creşterea imunităţii. Nu trebuie să bei mai mult de două căni pe zi, căci poate dăuna sănătăţii dinţilor. Ceaiul de muşeţel conţine calciu şi magneziu, de aceea este ideal în tratatrea insomniilor. Şi ceaiul de urzică este foarte bun în sarcină. Bogat în vitaminele A, C şi K, el conţine potasiu şi fier şi are un efecte benefice pe toată perioada sarcinii.

Ceaiuri care nu sunt recomandate gravidelor

O cană de ceai verde conţine 40 de mg de cofeină, de aceea, dacă bei mai mult două căni pe zi, poţi avea parte de surprize neplăcute. Insomnia, tremuratul mâinilor sau stările de nervozitate excesivă pot fi rezulatul numărului pierdut de căni de ceai verde pe care le-ai băut.

Ceaiurile trebuie băute călduţe, căci, dacă este prea fierbinte, îţi poate afecta esofagul! O spun cercetătorii de la Universitatea din Chicago. Nu bea ceai cu cel puţin o jumătate de oră înainte de masă, căci îţi poate reduce pofta de mâncare.