Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată

1 2 jpg jpeg

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: acid folic

Ia câte o tabletă de acid folic zilnic încă din momentul în care afli că eşti însărcinată şi continuă cu acest obicei în special în primele luni, după care la recomandarea medicului.

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: evită orice altă medicaţie

Evită să iei alte medicamente înainte să-ţi anunţi medicul în legătură cu existenţa sarcinii.

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: alimentaţie sănătoasă

Adoptă o alimentaţie sănătoasă şi renunţă la gustările de tip fast-food, consumă cereale integrale în locul zaharurilor rafinate, mănâncă alimente proaspete în locul celor procesate, bea sucuri din fructe în loc de cafea sau ceai.cDe asemenea, împrieteneşte-te cu nucile, produsele lactate, varza, legumele şi fructele.

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: exerciţii uşoare

Dacă eşti gravidă, nu înseamnă că trebuie să renunţi la mişcare - doar redu treptat din gradul de dificultate al exerciţiilor, pe măsură ce burtica devine mai mare. Important este să ai acordul medicului care supraveghează sarcina. Femeile care nu mai fac sport în trimestrul al treilea pot lua mai mult în greutate decât cele care nu fac deloc mişcare, iar sarcina nu este o scuză pentru a renunţa la mişcare.

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: acceptă schimbările

Corpul tău se transformă în timpul sarcinii - sânii se măresc, talia se îngroaşă şi ea, vei creşte un număr la pantofi şi vei mirosi diferit. Acceptă aceste schimbări şi bucură-te de această perioadă unică.

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: monitorizează-ţi creşterea în greutate

Kilogramele în plus încep să se adune abia din a patra lună de sarcină, când vei începe să te îngraşi cu aproximativ 450 de grame pe săptămână.

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: vestimentaţie

Îmbracă-te în haine lejere, care să nu te incomodeze (valabil şi pentru încălţăminte). De asemenea, trebuie să renunţi la sutienele cu susţinere din sârmă, deoarece acestea ar putea restricţiona dezvoltarea glandelor de lapte.

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: fără alcool şi tutun

Alcoolul şi ţigările sunt interzise cu desăvârşire pe perioada sarcinii. Dacă plănuieşti să rămâi însărcinată, renunţă de pe acum la tutun.

Ce trebuie să faci dacă eşti însărcinată: modificări de dispoziţie

Fii pregătită pentru schimbări bruşte de dispoziţie: excese de furie, stări incontrolabile de plâns sau frici inexplicabile. Nu te panica, eşti doar însărcinată.