Ce simptome nu trebuie ignorate în timpul sarcinii

1 2 jpg jpeg

Există însă şi contracţii uterine dureroase care, în asociere cu alte simptome, anunţă declanşarea unui avort spontan sau a naşterii premature. Iată care sunt acele simpotome pe care nu ar trebui să le ignori în timpul sarcinii:

Dacă temperatura corpului tău a depăşit 37,5 grade şi nu prezinţi niciun alt simptom de răceală, sună-l cât mai repede pe medicul care te îngrijeste.

Febra este semn al unei infecţii prezente în organism, aşa că trebuie să iei cât mai repede un tratament. Mai mult, febra în primul trimestru de sarcină poate duce la apariţia unor malformaţii.

“Durerile severe şi ascuţite în oricare parte a burţii, indiferent că sunt însoţite sau nu de greaţă, ar trebui să îţi ridice un semn de întrebare. Este adevărat că acestea pot fi un simptom ale indigestiei sau intoxicaţiei alimentare, dar în acelaşi timp ele pot semnala prezenţa în trimestrul III a unei afecţiuni care se numeşte eclampsie şi care trebuie tratată rapid. În acelaşi timp, durerile care apar în lateralele burţii pot fi semne ale unei naşteri premature, a unui avort sau a unui fibrom şi se cere consultul medical de specialitate”, spune Dr.

Silviu Istoc, specialist în obstetrică-ginecologie.

Dacă vezi în ceaţă, neclar, dublu sau cu pete ori lumini intermitente mai mult de două ore continuu, ia legătura cu medicul. Aceste semne pot fi premergătoare unei eclampsii.

În perioada sarcinii, umflarea membrelor este o problemă destul de comună, însă trebuie să iei măsuri atunci când acest lucru se întâmplă brusc şi sever. În plus, dacă aceste simptome sunt însoţite de dureri de cap sau probleme de vedere , nu sta pe gânduri şi ia legătura cu medicul.

Aceste sângerari pot apărea spontan sau cauzate de stres, frig, ortostatism ( statul în picioare) prelungit, efort fizic intens, contact sexual, etc. Acest simptom impune prezentarea de urgenţă la medic în orice moment al sarcinii, fiind un semn al ameninţării de avort sau a altor complicaţii cu potenţial sever.

Pierderea lichidului amniotic presupune prezentarea de urgenţă la medic, mai ales dacă este vorba de un copil prematur. Senzaţia nu poate fi confundată şi este de cele mai multe ori uşor de diferenţiat de pierderea de urină sau de o secreţie vaginală abundentă.

Senzaţia că bebeluşul împinge în jos sau durerile de spate, crampe asemănătoare cu cele menstruale, mai mult de patru contracţii pe oră. Dacă aceste simptome apar înainte de 37 de săptămâni, sunt considerate anormale şi trebuie să te vadă un medic.