Ce măsuri să iei înainte de sarcină ca să ai un bebeluş de nota zece

1 2 jpg jpeg

Ia acid folic

Acidul folic sau vitamina B9, trebuie luat cu aproximativ trei luni înainte de a rămâne însărcinată, spun medicii. Totodată, trebuie să iei acest supliment şi în primele 12 săptămâni de sarcină. Medicii recomandă o doză de 0,4 miligrame pe zi.

Acesta are un rol extrem de important în dezvoltarea celulelor, în producerea de globule roşii, cât şi în sinteza ADN-ului. Îna fară de suplimente, acidul folic se găseşte şi în alimente precum spanacul, porumbul, ananasul, alunele, pâinea integrală şi în ouă.

Renunţă la fumat

Dacă eşti fumătoare şi plănuieşti să devii mamă, este timpul să renunţi. Fumatul nu numai că poate fi un factor care te împiedică să rămâi însărcinată, dar este foarte nociv şi pe parcursul sarcinii.

Poate creşte riscul de a naşte prematur sau acela de a avort spontan. Totodată, fumatul la femeile gravide, cât şi după ce au născut, poate fi şi o cauză a sindromului morţii subite a bebeluşului, în primele 12 luni de viaţă.

Mergi la un control stomatologic

O vizită în cabinetul medicului stomatolog este obligatorie înainte de a rămâne însărcinată. Este foarte important să nu ai carii şi ca gingiile tale să fie sănătoase. Cariile trebuie tratate înainte de sarcină, deoarece este nevoie de radiografii dentare, iar acestea pot afecta sănătatea fătului. Totodată, gravidele trebuie să păstreze o igienă riguroasă a danturii. Ai grijă de greutate Femeile subponderale, câ şi cele supraponderale, pot avea probleme în a rămâne însărcinate. De aceea, este ideal să faci mult sport, să te hrăneşti sănătos şi să încerci să ajungi la o greutate ideală înainte ca testul de sarcină să iasă pozitiv. De asemenea, pe durata sarcinii, femeile trebuie să facă mişcare. Activităţi precum înotul, aerobicul, gimnastica şi plimbările în aer liber te vor ajuta să ai o sarcină şi o naştere uşoare.