Ce conţine bagajul pentru maternitate

1 2 jpg jpeg

Momentul naşterii poate apărea oricând după împlinirea a 37-38 de săptămâni de sarcină. De aceea, este bine ca trusoul pentru maternitate să fie pregătit din timp.

Pentru bebeluşul tău este bine să ai în bagaj scutece pentru nou-născuţi, prosoape şi păturici moi, bluziţe, pantalonaşi, soşete şi salopte pentru segmentul de vârstă 0-3 luni, dar şi mănuşi speciale, care să nu-i permită să se zgârâie. De asemenea, poţi adăuga şi cosmetice pentru nou-născuţi şi tetine sau biberoane. În plus, poţi achiziţiona un coşuleţ special care să faciliteze transportul micuţului de la maternitate acasă.

Obiecte nelipsite pentru mamă

Chiar dacă micuţul este pe primul loc în viaţa familiei voastre, nu uita să împachetezi şi câteva lucruri pentru tine. În afara produselor de igienă personală (prosop, periuţă şi pastă de dinţi, perie de păr, creme), este bine să pui în bagaj un halat, cămăşi de noapte care să se deschidă uşor (încât să permită alăptarea), papuci, sutiene speciale pentru alăptat, lenjerie intimă largă. De asemenea, asigură-te că o să ai la tine la tine absorbante igienice şi o pompă pentru sâni. La o ultimă verificare, ţine cont dacă ai în bagaj cartea de identitate, dosarul de analize şi ecografiile din timpul sarcinii, aparatul foto, reviste şi încărcătorul pentru telefonul mobil. Este bine de ştiut că, în cadrul clinicilor particulare, în preţul naşterii intră şi hăinuţe pentru nou-născut, precum şi halate speciale şi prosoape pentru mamă.